Mitä On Sensitiivisyys

 • Tämä aihe on tyhjä.
 • Julkaisija
  Artikkelit
 • 21 kesäkuun, 2023 klo 8:58 pm #1139

  +

  Mitä on sensitiivisyys ja mitä se tarkoittaa?

  Sensitiivisyys on ominaisuus, joka voi olla joko hyvä tai huono asia riippuen siitä, kuinka sen kanssa osaa toimia. Sensitiivisyys tarkoittaa kykyä aistia asioita herkästi ja syvällisesti, ja se voi koskea esimerkiksi tunteiden, ympäristön tai fyysisten ärsykkeiden havaintoa.

  Sensitiiviset ihmiset ovat yleensä herkkiä ympäröivien ihmisten tunnetiloille ja havainnoille, jolloin he voivat tuntea toisten ihmisten tunteita voimakkaasti. He voivat myös aistia hienovaraisia yksityiskohtia ympäröivässä maailmassa, kuten värin sävyt, äänen sävyt ja hajut.

  Positiivisella tavalla sensitiivisyys voi tehdä meistä empaattisia ja huomaavaisia muita kohtaan, ja antaa meille mahdollisuuden löytää kauneutta ja arvoa ympäröivästä maailmasta. Kuitenkin, jos ihminen ei osaa hallita omaa sensitiivisyyttään, se voi johtaa tunteiden ylikuormitukseen, liialliseen stressiin ja ahdistukseen.

  Miten selviytyä sensitiivisyydestä Suomessa?

  Ensinnäkin, on tärkeää tunnistaa oma sensitiivisyytensä ja ymmärtää sen vaikutus omaan elämään. Tämä voi auttaa sinua löytämään tehokkaita tapoja käsitellä tunteita ja välttää ylikuormitusta.

  Selviytymiskeinot voivat sisältää itsellesi rauhallisen ja rentouttavan paikan, jossa voit ladata akkuja, esimerkiksi metsässä, omassa huoneessasi tai joogasalilla. Voit myös harjoitella meditaatiota tai joogaa, jotka voivat auttaa sinua tuntemaan olosi rauhallisemmaksi ja keskittyneemmäksi.

  Toinen asia, jota voit tehdä, on ymmärtää omia rajojasi ja oppia sanomaan ”ei” asioille, jotka voivat kuormittaa liikaa ja rasittaa henkisesti. On tärkeää huolehtia omasta hyvinvoinnista ja asettaa rajat, joita toiset ihmiset ymmärtävät ja kunnioittavat.

  Kolmanneksi, on tärkeää löytää kunnollinen tuki verkosto, joka voi auttaa sinua selviytymään vaikeista tilanteista. Tämä voi olla ystäviä ja perheenjäseniä, jotka voivat kuunnella sinua ja auttaa sinua tuntemaan olon paremmaksi, tai terapeutti, joka voi antaa sinulle arvokasta opastusta ja ohjausta.

  Kaiken kaikkiaan sensitiivisyys voi olla erittäin voimavara, kunhan osaat käsitellä sitä oikein. Ymmärtämällä omia tunteita ja tarpeita, asettamalla rajoja ja löytämällä tehokkaita tapoja hallita stressiä, voit oppia käyttämään sensitiivisyyttäsi voimavarana menestyksessä ja onnellisuudessa Suomessa.
  **

 • Sinun täytyy olla kirjautuneena sisään vastataksesi tähän aiheeseen.