Mitä On Semolina Jauho

 • Tämä aihe on tyhjä.
 • Julkaisija
  Artikkelit
 • 21 kesäkuun, 2023 klo 8:56 pm #4686

  +

  Mitä on semolina jauho?

  Semolina jauho on vehnäjauho, joka on peräisin durumvehnästä. Durumvehnä on korkealaatuinen vehnä, jota käytetään pääasiassa pastan ja leivän valmistukseen. Semolina jauho on erittäin karkeaa jauhoa ja se valmistetaan durumvehnän sisuksesta.

  Semolina jauho on yleisin jauho, jota käytetään italialaisten pastojen valmistuksessa, mutta sitä käytetään myös usein monissa leivonnaisissa ja kuorrutteissa, erityisesti Välimeren ja Lähi-idän ruokakulttuureissa.

  Semolinajauho

  Semolina jauhon käyttö

  Semolina jauhoa voidaan käyttää monissa erilaisissa resepteissä, mutta sen karkeus tekee siitä erityisen hyvän pastan valmistukseen. Pastanvalmistuksessa semolina jauho sekoitetaan yleensä tavallisen vehnäjauhon kanssa, jolloin saadaan parempi koostumus pastataikinaan. Semolina jauho tekee pastasta hieman karheampaa ja tekstuuriltaan kestävämpää, jolloin se pysyy paremmin muodossaan ja maistuu maukkaammalta.

  Semolina jauhoa voidaan käyttää myös leivässä ja leivonnaisissa. Se sopii hyvin esimerkiksi pizzapohjaan, koska se antaa pohjalle rapean rakenteen. Leivonnaisissa semolina jauhoa voidaan käyttää kuorrutteissa, esimerkiksi sitruunapiirakan pinnalla.

  Semolina jauhoa ei voida kuitenkaan käyttää täysin tavallisen vehnäjauhon korvaajana, koska se ei sisällä sitovia ainesosia, kuten gluteiinia. Tämä tarkoittaa, että semolina jauho ei sovi esimerkiksi pullataikinaan.

  Semolina jauhon ravintoarvot ja terveysvaikutukset

  Semolina jauho sisältää runsaasti hiilihydraatteja ja proteiineja, mutta vaihtelee ravintoarvoiltaan sen mukaan, lajitellaanko se karkean- vai hienojakoisen semolinajauhon kategorioihin. Karkea semolinajauho sisältää enemmän proteiineja ja kuituja, joten se on terveellisempi vaihtoehto kuin hienojakoinen semolinajauho.

  Semolina jauho on myös hyvä lähde B-vitamiineja, kuten tiamiinia ja riboflaviinia, jotka ovat tärkeitä hermoston, lihasten ja sydämen terveydelle.

  Yhteenveto

  Semolina jauho on karkeaa jauhoa, joka valmistetaan durumvehnän sisuksesta. Sitä käytetään pääasiassa pastan valmistuksessa, mutta myös leivonnaisissa ja kuorrutteissa. Semolinajauho sisältää runsaasti hiilihydraatteja, proteiineja ja tärkeitä B-vitamiineja. Käytä semolinajauhoa pastan valmistukseen ja leivonnaisiin, mutta huomioi, että se ei ole täysin korvaava vaihtoehto tavalliselle vehnäjauholle. Semolinajauho on terveellisempi vaihtoehto, jos valitset karkeampaa jauhoa.
  **

 • Sinun täytyy olla kirjautuneena sisään vastataksesi tähän aiheeseen.