Mitä On Ragu

 • Tämä aihe on tyhjä.
 • Julkaisija
  Artikkelit
 • 21 kesäkuun, 2023 klo 8:56 pm #6025

  +

  Mitä on ragu?

  Ragu on italialainen ruokalaji, joka on saavuttanut suosiota ympäri maailman. Se on yksinkertainen, mutta herkullinen lihakastike, jota tarjoillaan yleensä pastan kanssa. Ragu on yleisesti käytetty termi, joka tarkoittaa pitkään haudutettua kastiketta, ja siinä on useita erilaisia versioita ympäri Italiaa riippuen alueellisista eroista.

  Miten ragu valmistetaan?

  Ragu valmistetaan yleensä hauduttamalla pientä lihapalaa tomaattikastikkeessa pitkään miedolla lämmöllä. Kastikkeessa käytetään usein punaista lihaa, kuten naudan- tai karitsanlihaa, mutta se voidaan valmistaa myös kanan tai kalkkunan kanssa.

  Raguun lisätään usein kasviksia, kuten porkkanaa, selleriä ja sipulia, jotka antavat kastikkeelle lisämakuja. Mausteiden joukossa ovat yleisesti timjami, basilika ja oregano. Kun kaikki ainekset on lisätty, ruoka haudutetaan yli kahden tunnin ajan, jotta maut sekoittuvat hyvin ja liha on mureaa.

  Mitä pastaa syödä ragun kanssa?

  Kun valmistat ragua, voit käyttää mitä tahansa pastaa, jonka haluat. Kuitenkin italialaiset suosittelevat yleensä voimakkaampia pastoja, kuten tagliatellea tai pappardellea, jotka ovat leveitä nauhapastaa. Näistä pastoista löytyy usein kolhuja, jotka imevät kastikkeen paremmin. Voit kokeilla erilaisia pastalajikkeita, kunnes löydät oman suosikkisi.

  Mistä ragun ainekset voi ostaa Suomessa?

  Lihakaupoista, ruokakaupoista ja marketeista löytyvät kaikki tarvittavat ainekset ragun valmistamiseen. Lihoissa suositellaan, että käytät mahdollisuuksien mukaan luomutuotettua tai lähituotettua lihaa, joka on maultaan parempaa ja ravitsevaa.

  Kasvikset, kuten sipulit, porkkanat ja selleri, ovat helposti saatavilla paikallisista ruokakaupoista. Myös erilaisia mausteita löytyy laajasti hyvin varustelluista ruokakaupoista.

  Jos haluat tehdä oman tomaattikastikkeen, suosittelemme käyttämään hyvälaatuista tomaattimurskaa, joka on usein saatavilla purkeissa suurimmilta marketeilta.

  Yhteenveto

  Ragu on herkullinen italialainen lihakastike, joka on helppo valmistaa ja sopii hyvin pastan kanssa. Se valmistetaan yleensä hauduttamalla lihaa tomaattikastikkeessa yhdessä kasvisten ja mausteiden kanssa. Raguun voi käyttää mitä tahansa pastaa, mutta italialaiset suosittelevat voimakkaampia pastalajikkeita, jotta ne imevät kastikkeen paremmin.

  Suomessa kaikki tarvittavat raaka-aineet ragun valmistamiseen ovat helposti saatavilla marketeista ja ruokakaupoista. Voit tehdä oman tomaattikastikkeen tai käyttää laadukasta tomaattimurskaa. Lihassa suositellaan luomua tai lähitoimittajien lihaa, joka on maultaan parempaa ja ravitsevampaa.
  **

 • Sinun täytyy olla kirjautuneena sisään vastataksesi tähän aiheeseen.