Mitä On Pylsy

 • Tämä aihe on tyhjä.
 • Julkaisija
  Artikkelit
 • 21 kesäkuun, 2023 klo 8:58 pm #4867

  +

  Mitä on pylsy?

  Pylsy on suomalainen kansanomainen ilmaisu, jota käytetään kuvaamaan rahaa tai käteistä. Se voi tarkoittaa myös yleisesti omaisuutta tai arvoa, jota ei ole sidottu mihinkään konkreettiseen esineeseen tai omaisuuteen.

  Pylsystä käytetään usein arkikieltä ja sen juuret ovat epäselvät. Jotkut lähteet arvelevat, että pylsy-sana juontaa juurensa esimerkiksi englannin kielen sanasta ”bill”, joka tarkoittaa seteliä. Toiset puolestaan väittävät, että sana on peräisin murresanasta ”bulsi”, joka tarkoittaa rahaa tai rahasummaa.

  Pylsy on käytössä erityisesti vanhemman polven suomalaisten keskuudessa, kun taas nuoremmat saattavat käyttää sen sijaan esimerkiksi sanaa ”setelit”. Pylsy-sanaa käytetään lähes aina epämuodollisissa tilanteissa, kuten kavereiden kesken tai perheen sisäisessä kanssakäymisessä.

  Vaikka pylsy-sanaa käytetäänkin arkisteluissa ja epämuodollisessa tilanteissa, on hyvä muistaa, että rahan käyttö ja hallinta on tärkeä osa jokapäiväistä elämäämme. Tärkeää onkin opetella käyttämään ja hallitsemaan rahaa fiksusti ja vastuullisesti.

  Joskus saattaa myös olla tarpeellista käyttää rahasta jokin tarkempi ilmaisu, kuten esimerkiksi puhua tietystä summan määrästä tai mainita rahoitukseen liittyvä asia. Tällöin on tärkeä käyttää selkeää ja ymmärrettävää kieltä.

  Kaiken kaikkiaan pylsy on tuttu ja vakiintunut käsite monille suomalaisille. Sitä käytetään kuvaamaan käteistä tai rahaa rennossa ja epävirallisessa kontekstissa. Vaikka sana ei välttämättä ole kovin virallinen, on tärkeää muistaa, että rahan käyttöön liittyy aina vastuu ja oma säästeliäisyys.
  **

 • Sinun täytyy olla kirjautuneena sisään vastataksesi tähän aiheeseen.