Mitä On Pasha

 • Tämä aihe on tyhjä.
 • Julkaisija
  Artikkelit
 • 21 kesäkuun, 2023 klo 8:56 pm #256

  +

  Mitä On Pasha?

  Pasha on perinteinen suomalainen juhlapöydän herkku, joka kuuluu erityisesti pääsiäisjuhlaan. Pasha valmistetaan tuorejuustosta, sokerista, kermasta ja munista sekä usein myös hedelmistä ja/tai pähkinöistä. Pasha tarjoillaan yleensä kermavaahdon kanssa ja koristellaan esimerkiksi tuoreilla hedelmillä.

  Historiaa

  Pasha on alun perin tullut Suomeen Venäjän ja Baltian suunnalta. Venäjällä pasha on perinteinen pääsiäisherkku, joka valmistetaan tuorejuustosta, smetanasta, kuivatuista hedelmistä, pähkinöistä ja mausteista. Pasha tuli Suomeen 1800-luvulla ja se on vakiinnuttanut paikkansa suomalaisten pääsiäisjuhlien herkkupöydässä.

  Valmistus

  Pashan valmistus aloitetaan yleensä muutamaa päivää ennen tarjoilua. Tarvitset tuorejuustoa, sokeria, kermaa, munia sekä haluamiasi hedelmiä ja/tai pähkinöitä. Ensin valmistetaan pashataikina sekoittamalla tuorejuusto ja sokeri tasaiseksi massaksi. Tämän jälkeen lisätään kerma ja munat joukkoon. Taikina pakataan tiiviisti esimerkiksi sideharsoon ja annetaan olla jääkaapissa noin vuorokauden ajan, jotta ylimääräinen neste valuu pois.

  Kun pasha on valmis, se kumotaan lautaselle tai tarjoiluastiaan ja koristellaan haluamillaan hedelmillä ja/tai pähkinöillä. Pasha tarjoillaan yleensä kermavaahdon kanssa, mikä tuo sille lisämakua.

  Variointimahdollisuudet

  Pasha on perusohjeeltaan melko yksinkertainen, mutta siihen voi halutessaan lisätä erilaisia hedelmiä, marjoja tai pähkinöitä. Esimerkiksi kuivatut aprikoosit, rusinat tai mantelit tuovat pashalle uusia makuelämyksiä. Myös mausteilla, kuten kanelilla tai vaniljalla, voi maustaa pashataikinaa haluamallaan tavalla.

  Jos haluat kokeilla jotain uutta, voit myös korvata osan tuorejuustosta raejuustolla tai maustaa pashan sitruunankuorella. Pasha on oiva herkku myös vegaaneille, sillä sen voi valmistaa myös vegaanisista raaka-aineista.

  Miten pasha tarjoillaan?

  Pasha tarjoillaan yleensä joko lautaselta tai tarjoiluastialta. Pasha on erittäin tuhtia herkkua, joten siitä kannattaa tarjota pieniä annoksia. Pieni kermavaahdonokare pashan päälle tuo sille kauniin ja herkullisen viimeistelyn.

  Yhteenveto

  Pasha on perinteinen suomalainen pääsiäisherkku, jossa yhdistyy tuorejuusto, kerma, sokeri ja munat. Pashasta on tullut vakiintunut osa suomalaista pääsiäisperinnettä, mutta herkun valmistusta voi varioida haluamallaan tavalla. Pasha tarjoillaan yleensä kermavaahdon kera ja se on erityisen herkullinen hedelmien ja pähkinöiden kanssa.
  **

 • Sinun täytyy olla kirjautuneena sisään vastataksesi tähän aiheeseen.