Mitä On Ohratto

 • Tämä aihe on tyhjä.
 • Julkaisija
  Artikkelit
 • 21 kesäkuun, 2023 klo 8:58 pm #3440

  +

  Mitä on ohratto?

  Ohratto on suomalainen perinneruoka, joka valmistetaan ohrajauhoista ja vedestä. Ohrajauhot sekoitetaan kiehuvaan veteen ja annetaan hautua miedolla lämmöllä noin tunnin ajan. Tuloksena on pehmeä, maitomainen puuro, joka sopii hyvin esimerkiksi suolaisen kalan tai lihan kanssa tarjottavaksi.

  Ohraton historia juontaa juurensa jo keskiajalle, jolloin ohrapuuro oli yksi yleisimmin nautituista ruoka-aineista. Erityisesti köyhemmät kansankerrokset söivät sitä, sillä ohra oli halvempaa kuin esimerkiksi vehnä. Ohrapuurolla oli myös suuri merkitys kulkutautien ehkäisemisessä, sillä se sisälsi runsaasti ravintoaineita, joita tarvittiin sairauksien voittamiseen.

  Vaikka ohrapuuron suosio onkin hieman laskenut vuosien varrella, sitä tarjoillaan edelleen perinteisissä suomalaisissa ruokalajeissa, kuten karjalanpaistissa ja kalakukossa. Ohrapuuron lisäksi ohratto onkin noussut suureen suosioon erityisesti nuorten aikuisten keskuudessa, sillä se on helppo ja nopea valmistaa ja sopii erinomaisesti mukaan otettavaksi evääksi.

  Ohratossa on myös runsaasti ravinteita, joten se on hyvä vaihtoehto esimerkiksi maissipuuron sijasta. Ohrajauho sisältää paljon kuitua, proteiinia ja energiaa, joten ohratto voi toimia myös hyvänä välipalana aktiiviseen päivään.

  Ohrattoon voi lisätä makua esimerkiksi suolalla, voilla tai juustolla, ja sen kanssa voi tarjoilla myös esimerkiksi marjoja tai hedelmiä raikkaan makuelämyksen saamiseksi. Sitä voi myös käyttää leivonnaisten ja muiden ruokien valmistuksessa, sillä sen maku on mieto ja se sopii hyvin erilaisten makujen kanssa yhteen.

  Ohrapuuron valmistaminen voi aluksi tuntua hankalalta ja aikaa vievältä, mutta kun sitä harjoittelee muutaman kerran, se on helppo ja nopea ruokalaji valmistaa. Sen avulla voi myös tutustua paremmin suomalaiseen ruokaperinteeseen ja herkutella omalla twistillä.

  Kaiken kaikkiaan ohratto on maukas ja terveellinen vaihtoehto perinteisten puurojen joukossa. Sen monipuolisuus ja helppo valmistus tekevät siitä suositun niin nuorten kuin aikuistenkin keskuudessa. Kokeile rohkeasti ohrattoa, ja valmista siitä oma maistuvasi versio!
  **

 • Sinun täytyy olla kirjautuneena sisään vastataksesi tähän aiheeseen.