Mitä On Marmorifile

 • Tämä aihe on tyhjä.
 • Julkaisija
  Artikkelit
 • 21 kesäkuun, 2023 klo 8:56 pm #4053

  +

  Mitä on marmorifile?

  Marmorifile on laadukas ja arvostettu naudanlihan leikkuuosa, joka löytyy naudan sisäfileestä. Sen nimi tulee leikkuuosan ulkonäöstä, sillä se on samettimaisen pehmeä, vaaleanpunainen ja siinä on kauniita valkoisia juovia. Marmorifile on erinomainen valinta erityisiin tilaisuuksiin ja juhliin, mutta se sopii myös arkiruokailuun.

  Marmorifileen liha on pehmeää ja mureaa, joka sulaa suussa ihanasti. Tämä on mahdollista, sillä marmorifile sisältää runsaasti rasvaa, mikä tekee siitä erittäin mehevän ja maukkaan. Rasva myös antaa lihalle sen tunnusomaisen ulkonäön, sillä rasva jakautuu tasaisesti lihan sisälle muodostaen kauniita juovia. Marmorifileen rasvapitoisuus on yleensä korkeintaan 8%, joka on huomattavasti korkeampi kuin esimerkiksi naudanrinta- tai potkalihoissa.

  Marmorifile on hieman muita naudanlihan leikkuuosia kalliimpi, mutta se on sen arvoista. Marmorifilee on yleensä noin kilon painoinen jättöleikkaus, jonka voi helposti jakaa useampaan osaan. Se on myös helppo leikata ohuiksi siivuiksi, jolloin se sopii hyvin esimerkiksi grillattavaksi tai pannulla paistettavaksi.

  Marmorifileen valmistus on helppoa, mutta sen kanssa tulee olla tarkkana. Lihan oma maku on niin herkullinen, että sen kanssa ei tarvitse käyttää juuri muita mausteita kuin suolaa ja pippuria. Marmorifile kannattaa kypsentää mediumin tai medium raren asteiseksi, jotta sen maku ja rakenne säilyvät parhaiten. Liian pitkä kypsennysaika saa lihan kuivumaan ja menettämään makuaan. Marmorifile sopii erinomaisesti esimerkiksi punaviinin kanssa tarjottavaksi.

  Marmorifileen tarjoiluun on myös hyvä panostaa. Kauniille tarjoilulautaselle voidaan asetella lihan ohuita siivuja. Tarjoilusta tehdään helposti juhlava ripottelemalla siivujen päälle vaikkapa tuoretta timjamia tai rosmariinia. Mukana voi tarjota myös esimerkiksi paahdettuja juureksia tai perunamuusia.

  Marmorifile on herkullinen ja arvostettu liha, joka sopii monenlaisiin ruokailuhetkiin. Sen ranuksettomuus ja pehmeys tekevät siitä hyvän valinnan myös vaikkapa romanttiselle illalliselle kahdelle. Jos haluat hemmotella itseäsi tai vieraitasi herkullisella naudanlihalla, valitse marmorifilee.
  **

 • Sinun täytyy olla kirjautuneena sisään vastataksesi tähän aiheeseen.