Mitä On Lemon Curd

 • Tämä aihe on tyhjä.
 • Julkaisija
  Artikkelit
 • 21 kesäkuun, 2023 klo 8:56 pm #2213

  +

  Mitä on Lemon Curd?

  Lemon Curd on sitruunakurkkuksi kutsuttua tahnaa, jota käytetään usein leivonnassa, jälkiruokien täytteenä ja leivonnaisten päällysteenä. Se on perinteinen englantilainen herkku, joka on valmistettu sitruunasta, kananmunista, sokerista ja voista. Lemon Curd on erittäin helppo valmistaa, ja sen raikas sitruunainen maku tekee siitä monen suosikkikastikkeen ja täytteen.

  Lemon Curd -tahnaa voidaan käyttää monella eri tavalla. Se sopii hyvin esimerkiksi leivonnaisiin, kuten vanukkaisiin, kakkuihin ja piirakoihin. Lisäksi se voidaan käyttää esimerkiksi jogurtin, jäätelön tai pannukakkujen päällä. Lemon Curd on myös erinomainen lisuke teeleivonnaisille, kuten sconesille ja leivonnaisille.

  Valmistettaessa Lemon Curd -tahnaa, sitruunan kuori ja mehu sekoitetaan kananmunien ja sokerin kanssa. Tämän jälkeen seos kuumennetaan vesihauteessa, kunnes tahna muuttuu paksuksi ja juoksevaksi. Lopuksi tahnaan lisätään vielä voita, joka tekee siitä pehmeämmän ja lisää voimakasta makua.

  Yksi Lemon Curdin hyvä puoli on sen monipuolisuus. Sillä voi korvata esimerkiksi suklaan tai karamellin leivonnassa, jos kaipaa jotain erilaista. Sitruunainen maku sopii moneen eri reseptiin ja tuo raikkaan piristyksen useimpiin jälkiruokiin. Lemon Curdia on helppo myös muunnella omaan makuun sopivaksi lisäämällä esimerkiksi muita sitrushedelmiä tai vaniljauutetta.

  Lemon Curd -tahnaa voi valmistaa myös terveellisemmällä tavalla, jos haluaa vähentää sokerin määrää tai käyttää vegaanisia raaka-aineita. Sokerin voi korvata esimerkiksi hunajalla tai agavesiirapilla, ja voit käyttää vegaanista margariinia tai kookosöljyä voivoin sijaan. Tämä tekee Lemon Curdista sopivan myös esimerkiksi vegaaneille ja gluteenittomille herkkusuille.

  Lemon Curd on herkkua myös sellaisenaan, eikä sen käyttö rajoitu vain leivontaan tai jälkiruokiin. Sen raikas maku sopii hyvin myös esimerkiksi paahtoleivän päälle, jogurtin sekaan tai jäätelön koristeeksi. Lemon Curd kannattaa säilöä jääkaapissa, jolloin sen säilyvyysaika on noin kaksi viikkoa.

  Suomalaisille Lemon Curd voi hyvinkin olla uusi ja eksoottinen herkku, mutta sen maistaminen kannattaa ehdottomasti. Se tuo raikkaan lisän moniin eri herkkuihin ja leivonnaisiin, ja sen valmistaminen on helppoa ja nopeaa. Jos haluat kokeilla uusia makuelämyksiä, Lemon Curd kannattaa ehdottomasti ottaa tutuksi!
  **

 • Sinun täytyy olla kirjautuneena sisään vastataksesi tähän aiheeseen.