Mitä On Kurkuma

 • Tämä aihe on tyhjä.
 • Julkaisija
  Artikkelit
 • 21 kesäkuun, 2023 klo 8:56 pm #5121

  +

  Mitä on kurkuma?

  Kurkuma on mauste, joka tunnetaan myös nimellä maustekurkuma. Se on peräisin Intiasta, ja sen käyttö on levinnyt ympäri maailmaa. Kurkuma on tyypillisesti keltaista tai oranssia, ja sen haju on mausteinen ja hieman katkera. Toisin kuin monet muut mausteet, kurkuma on erittäin terveellinen.

  Kurkuman käyttö on yleistä intialaisessa ja aasialaisessa keittiössä. Sitä käytetään maustamaan erilaisia ruokia, kuten currya ja garam masalaa. Kurkumaa voidaan käyttää myös teen valmistuksessa tai sitä voidaan käyttää maustamaan kala- ja kana-ruokia.

  Kurkuman terveysvaikutukset ovat tutkijoille erittäin kiinnostavia. Se sisältää nimittäin kurkumiinia, joka on voimakas antioksidantti. Antioksidantit ovat tärkeitä, koska ne auttavat torjumaan soluvaurioita ja hidastavat ikääntymistä. Kurkuma on myös tulehdusta vähentävä, mikä voi auttaa lievittämään nivelkipuja ja muita tulehduksia.

  Kurkuma voi myös auttaa ehkäisemään syöpää. Tutkimukset ovat osoittaneet, että kurkumiini voi auttaa estämään syöpäsolujen kasvua ja levittäytymistä. Lisäksi kurkuma voi auttaa ehkäisemään Alzheimerin tautia. Tutkimukset ovat osoittaneet, että kurkumiini voi auttaa estämään aivojen solujen kuolemista.

  Kurkumaa voidaan käyttää monin eri tavoin. Sitä voidaan lisätä ruokaan maustamaan ja antamaan sille keltaista väriä. Sitä voidaan käyttää myös teen valmistukseen tai lisätä sitä smoothieihin. Kurkumaa voi löytää maustehyllyiltä ja luontaistuotekaupoista.

  Kurkuma on terveellinen vaihtoehto monille muille mausteille, erityisesti kun sitä käytetään kohtuullisesti. Sen terveysvaikutukset ovat merkittäviä, ja sen käyttö voi auttaa sinua pysymään terveempänä koko elämän ajan. Kurkuman käyttö kannattaa siis ottaa mukaan omaan ruokavalioon ja arkeen.
  **

 • Sinun täytyy olla kirjautuneena sisään vastataksesi tähän aiheeseen.