Mitä On Kotikuntoutus

 • Tämä aihe on tyhjä.
 • Julkaisija
  Artikkelit
 • 21 kesäkuun, 2023 klo 8:57 pm #1849

  +

  Mitä on kotikuntoutus?

  Kotikuntoutus on fysioterapeuttien ja muun terveydenhuollon asiantuntijoiden antamaa hoitoa ja kuntoutusta, joka tapahtuu potilaan kotona. Kotikuntoutuksen tavoitteena on parantaa potilaan elämänlaatua ja toimintakykyä sairauden tai vamman jälkeen. Kotikuntoutus soveltuu erinomaisesti henkilöille, jotka eivät pääse liikkumaan tai matkustamaan hoitoon sairaalaan tai kuntoutuskeskukseen.

  Kotikuntoutuksessa potilaan tilanne arvioidaan huolellisesti ennen kuntoutusprosessia, jotta kuntoutussuunnitelma voidaan sovittaa henkilökohtaisen tilanteen mukaan. Fysioterapeutit suunnittelevat harjoituksia, jotka auttavat parantamaan potilaan tasapainoa, lihasvoimaa ja liikkuvuutta. Tavoite on auttaa potilasta palaamaan normaaliin päivittäiseen elämään mahdollisimman pian.

  Kotikuntoutus voi sisältää erilaisia harjoituksia, joita potilas suorittaa kotona. Fysioterapeutti voi myös antaa ohjeita oikeasta asennosta ja ergonomiasta, jotka auttavat potilasta välttämään uusia vammoja tai ongelmia. Lisäksi kotikuntoutuksessa voidaan käyttää erilaisia apuvälineitä, kuten kävelykeppejä tai pyörätuoleja, helpottamaan päivittäistä liikkumista.

  Kotikuntoutus on erittäin tärkeää myös henkisesti. Monille potilaille sairaus tai vamma voi aiheuttaa negatiivisia tunteita ja vaikuttaa mielenterveyteen. Kotikuntoutus voi auttaa parantamaan henkilön itseluottamusta ja antaa toivoa paremmasta tulevaisuudesta.

  Kotikuntoutuksella on myös taloudellisia etuja. Se on usein kustannustehokkaampaa kuin sairaalaan tai kuntoutuskeskukseen sijoittaminen. Kotikäyntejä säästetään myös, kun potilaan ei tarvitse matkustaa hoitoon.

  Milloin kotikuntoutus on tarpeen?

  Kotikuntoutus on tarpeen, kun potilaan liikkuvuus on niin heikentynyt, että hän ei kykene liikkumaan sairaalassa tai kuntoutuskeskuksessa. Kotikuntoutukseen voidaan siirtyä myös sen jälkeen, kun potilas on käynyt kuntoutuksessa sairaalassa tai kuntoutuskeskuksessa, mutta tarvitsee jatkohoitoa. Kotikuntoutus voi myös olla parempi vaihtoehto niille potilaille, joiden on vaikea matkustaa hoitoon.

  Kotikuntoutus tarjoaa myös etuja potilaalle, joka haluaa kuntoutua omassa ympäristössään. Koti on paikka, jossa potilas voi rentoutua ja turvallinen ympäristö, jossa hän voi harjoitella ja kehittyä.

  Miten kotikuntoutus järjestetään ja rahoitetaan?

  Kotikuntoutus järjestetään terveyskeskuksen, sairaalan tai yksityisen fysioterapeutin kautta. Potilas voi myös pyytää lääkäriltään suosituksen kotikuntoutuksen aloittamiselle.

  Kotikuntoutus rahoitetaan yleensä joko kunnan tai Kelan toimesta. Kuntoutuksen kustannuksia voi kuitenkin joutua maksamaan itse tietyissä tilanteissa, esimerkiksi jos potilaan kuntoutettavan sairaus tai vamma oli jo olemassa ennen kotikuntoutuksen aloittamista tai jos kotikuntoutus ei ole osa hoitosuunnitelmaa.

  Yhteenveto

  Kotikuntoutus on arvokas palvelu, joka auttaa parantamaan potilaan elämänlaatua ja toimintakykyä sairauden tai vamman jälkeen. Se on erittäin tarpeellista potilaille, jotka eivät pääse liikkumaan tai matkustamaan hoitoon sairaalaan tai kuntoutuskeskukseen. Kotikuntoutuksen tavoitteena on auttaa potilasta palaamaan normaaliin päivittäiseen elämään mahdollisimman pian.

  Kotikuntoutuksessa potilaan tilanne arvioidaan huolellisesti ennen kuntoutusprosessia, jotta kuntoutussuunnitelma voidaan sovittaa henkilökohtaisen tilanteen mukaan. Kotikuntoutuksen avulla potilas voi harjoitella ja kehittää taitojaan turvallisessa ympäristössä omassa kodissaan.
  **

 • Sinun täytyy olla kirjautuneena sisään vastataksesi tähän aiheeseen.