Mitä On Kiky Tunnit

 • Tämä aihe on tyhjä.
 • Julkaisija
  Artikkelit
 • 21 kesäkuun, 2023 klo 8:58 pm #2727

  +

  Mitä ovat Kiky-tunnit?

  Suomessa käytössä oleva Kiky-tuntisopimus on työmarkkinajärjestöjen kesken solmittu sopimus, joka sisältää lisätyöajan käyttöönoton julkisella sektorilla. Tämä tarkoittaa, että työntekijät tekevät normaalia enemmän työtunteja samalla palkalla, joka päivä.

  Kiky-tunneilla pyritään parantamaan Suomen talouden kilpailukykyä ja auttamaan Suomea selviämään taloudellisesti kriisistä. Työntekijän työajaksi määritellään 24 tuntia viikon aikana, mutta Kiky-tuntien ansiosta työaika voi nousta 40 tuntiin viikossa.

  Kiky-tunteja käytetään enimmäkseen julkisella sektorilla, esimerkiksi terveydenhuollon, koulutuksen ja hallinnon alalla. Tämä johtuu siitä, että julkisella sektorilla on usein haasteita taloudellisen tilanteen kanssa.

  Kiky-tuntien käyttöönotto herätti paljon keskustelua ja vastustusta, sillä monet työntekijät kokivat sen epäreiluksi. Työntekijät ovat olleet huolissaan siitä, että heidän työnsä kuormitus kasvaa myös lisätyöajan myötä.

  Kiky-tunteihin liittyy myös rasituksia työnantajalle. Työnantajien on vaikea pitää työntekijöitä motivoituneina ja tehokkaina, jos heidän on tehtävä lisätyöaikaa.

  Kiky-tuntien käyttöönotto aiheutti myös huolta työpaikkojen turvallisuudesta. Työntekijöiden työkuorman kasvaminen voi johtaa sairauksien ja stressin lisääntymiseen.

  Kiky-tunteihin liittyy kuitenkin myös positiivisia puolia. Täydentävä lisätyöaika voi auttaa talouskasvua, mikä voi johtaa työpaikkojen lisääntymiseen ja talouden vahvenemiseen.

  Kiky-tuntien käyttöönotto on herättänyt paljon keskustelua ja tunteita. Jotkut uskovat, että se on tärkeä askel Suomen talouden elvyttämiseksi. Toiset ovat huolissaan työntekijöiden kuormituksen kasvusta ja työpaikkojen turvallisuudesta.

  Yhteenvetona voidaan todeta, että Kiky-tunnit ovat jatkuvan keskustelunaiheen ja ovat herättäneet monenlaisia tunteita suomalaisten keskuudessa. Kiky-tuntien vaikutukset talouteen ja työntekijöihin ovat moninaisia, ja niiden vaikutukset ovat edelleen tarkastelun kohteena.
  **

 • Sinun täytyy olla kirjautuneena sisään vastataksesi tähän aiheeseen.