Mitä On Kestävä Kehitys Lähihoitajan Työssä

 • Tämä aihe on tyhjä.
 • Julkaisija
  Artikkelit
 • 21 kesäkuun, 2023 klo 8:56 pm #3419

  +

  Mitä on kestävä kehitys lähihoitajan työssä?

  Kestävä kehitys on käsite, joka koskee kaikkia elämänalueita. Kestävän kehityksen tavoitteena on ympäristön kestävä säilyminen nykyisille ja tuleville sukupolville. Se edellyttää muutoksia elämäntavoissa ja toimintatavoissa, joilla pyritään siihen, että ympäristön käyttö on ekologisesti, sosiaalisesti ja taloudellisesti kestävää.

  Lähihoitajan työssä kestävä kehitys tarkoittaa muun muassa sitä, että hoitotyössä otetaan huomioon ympäristön kestävä käyttö ja ihmisten välisen tasa-arvon toteutuminen.

  Kestävä kehitys lähihoitajan työssä näkyy konkreettisesti esimerkiksi hoitotyön jätteiden vähentämisessä ja kierrätyksessä. Lähihoitajan tulee huolehtia siitä, että hoitotyössä tuotettavat jätteet lajitellaan oikein ja kierrätetään mahdollisuuksien mukaan. Hoitotyössä käytettyjen tuotteiden ympäristöystävällisyys on myös tärkeää.

  Toinen tärkeä kestävän kehityksen osa-alue lähihoitajan työssä on ihmisten välisten tasa-arvokysymysten huomioiminen. Lähihoitajan tulee huomioida asiakkaan yksilölliset tarpeet ja toiveet sekä mahdollistaa asiakkaalle mahdollisimman suuri itsenäisyys ja valinnanvapaus hoitotyössä. Lisäksi lähihoitajan tulee kunnioittaa asiakkaan kulttuuritaustaa ja ihmisoikeuksia.

  Kestävän kehityksen huomioiminen edellyttää myös ammatillista kehittymistä ja oppimista lähihoitajan työssä. Lähihoitajan on tärkeä seurata alan kehitystä ja uusia tutkimustuloksia. Lähihoitajan tulee myös ottaa vastuu oman työnsä laadusta ja kehittymisestä, jotta hän voi toteuttaa työtään mahdollisimman kestävällä tavalla.

  Kestävä kehitys on kokonaisvaltainen käsite, joka koskettaa kaikkia yhteiskunnan osa-alueita. Lähihoitajan työssä kestävän kehityksen huomioiminen edellyttää monipuolisia taitoja ja asiantuntemusta, esimerkiksi ympäristöasioissa, ihmisoikeuskysymyksissä ja asiakaskeskeisessä työotteessa. Kestävä kehitys on myös vastuullisuutta omasta työstä ja ympäristöstä.
  **

 • Sinun täytyy olla kirjautuneena sisään vastataksesi tähän aiheeseen.