Mitä On Jääsuklaa

 • Tämä aihe on tyhjä.
 • Julkaisija
  Artikkelit
 • 21 kesäkuun, 2023 klo 8:57 pm #4696

  +

  Mitä on jääsuklaa?

  Jääsuklaa on makeinen, joka valmistetaan sekoittamalla sulatettua suklaata ja tärkkelystä sekä jäätä. Se on hyvin suosittu erityisesti joulun aikaan, mutta sitä voi löytää myös ympäri vuoden. Jääsuklaa on herkullinen ja raikas makeinen, joka sopii hyvin esimerkiksi kahvin tai teen kanssa nautittavaksi.

  Jääsuklaata on olemassa monenlaisia versioita. Jotkut suosivat tummaa suklaata, kun taas toiset mieluummin käyttävät maitosuklaata tai valkosuklaata. Makuasiahan se on, ja jääsuklaan voi tehdä omien mieltymysten mukaisesti. Moni käyttää jääsuklaan tekoon myös erilaisia lisukkeita, kuten pähkinöitä, kuivattuja hedelmiä tai vaikkapa marjoja.

  Jääsuklaan valmistus on suhteellisen helppoa, vaikka ensikertalaiselle se voi vaikuttaa helpostakin haastavalta. Tärkeintä on käyttää laadukasta suklaata, sillä halvemmilla suklailla saattaa olla huonompi maku ja koostumus. Lisäksi on tärkeää saada sulatettu suklaa sekoitettua tärkkelyksen ja jään kanssa mahdollisimman nopeasti, jotta jää ei ehdi sulaa liikaa ja jääsuklaan koostumuksesta tulee sopivan rapea.

  Yksi jääsuklaan valmistusmenetelmä on käyttää apuna muotteja. Suklaa ja tärkkelys sekoitetaan kulhossa ja kaadetaan sitten muotteihin. Muotit laitetaan pakastimeen jäätymään noin puoleksi tunniksi. Jäätyneet jääsuklaat irrotetaan muoteistaan ja nautitaan heti tai säilytetään jääkaapissa.

  Jos haluaa tehdä jääsuklaata ilman muotteja, voi suklaa-tärkkelysseoksen laittaa leivinpaperilla vuorattuun astiaan ja antaa sen jäätyä pakastimessa. Jääsuklaata voidaan myös tehdä erilaisiin muotoihin esimerkiksi piparkakkumuoteilla.

  Vaikka jääsuklaan valmistus saattaa vaikuttaa vaikealta, sitä ei kannata pelätä. Kun muutaman kerran on kokeillut, siitä tulee varmasti helppoa ja jääsuklaasta saa itselleen ja muille herkullisen herkun joulun ja arjen iloksi.

  Yhteenveto

  Jääsuklaa on suomalaisten rakastama makeinen, joka valmistetaan sekoittamalla sulatettua suklaata, tärkkelystä ja jäätä. Se sopii hyvin esimerkiksi kahvin tai teen kanssa nautittavaksi. Jääsuklaata voi tehdä monenlaisia versioita ja myös erilaisia lisukkeita käyttäen. Jääsuklaan valmistus on suhteellisen helppoa, ja sitä voi tehdä myös ilman muotteja. Jääsuklaasta saa herkullisen herkun joulun ja arjen iloksi.
  **

 • Sinun täytyy olla kirjautuneena sisään vastataksesi tähän aiheeseen.