Mitä On Humus Ruoka

 • Tämä aihe on tyhjä.
 • Julkaisija
  Artikkelit
 • 21 kesäkuun, 2023 klo 8:57 pm #4627

  +

  Mitä on humus-ruoka?

  Humus on Lähi-idästä kotoisin oleva tahna, joka valmistetaan kikherneistä, seesaminsiemenistä, oliiviöljystä, valkosipulista ja sitruunamehusta. Se tunnetaan erityisesti terveellisyydestään ja monipuolisuudestaan. Humus-ruoka onkin tullut suosituksi ympäri maailmaa, myös Suomessa.

  Miksi humus on terveellistä?

  Humus on ravintorikasta. Se sisältää runsaasti proteiinia, kuitua, vitamiineja ja kivennäisaineita. Kikherneet ovat erinomainen proteiinin ja kuidun lähde, seesaminsiemenet sisältävät tärkeitä rasvahappoja ja kalsiumia, ja oliiviöljy on hyvä rasvalähde. Lisäksi humus on vähäkalorinen ja gluteeniton, mikä tekee siitä sopivan vaihtoehdon terveelliseen ruokavalioon.

  Miten humusia voi käyttää ruoanlaitossa?

  Humus on monikäyttöinen ruoka, jota voi käyttää moneen eri tarkoitukseen. Se sopii hyvin salaattiin, leivän päälle, dipiksi raakavihanneksille tai kastikkeeksi kasvisruoalle. Lisäksi sitä voi käyttää leivonnassa peruuttamattomana rasvana.

  Miten humus valmistetaan?

  Humuksen valmistus on helppoa. Tarvitset vain kikherneitä, seesaminsiemeniä, oliiviöljyä, valkosipulia, sitruunamehua ja mausteita, kuten juustokuminaa ja paprikajauhetta.

  Humuksen valmistus:

  1. Huuhtele ja valuta kikherneet.
  2. Paahda seesaminsiemenet kuivalla paistinpannulla, kunnes ne ovat kullanruskeita. Anna jäähtyä hetki.
  3. Purista valkosipulinkynnet mehustimen tai valkosipulipuristimen läpi.
  4. Laita kaikki ainekset tehosekoittimeen ja sekoita, kunnes saat tasaisen tahnan. Ohenna seosta tarvittaessa tilkalla vettä.
  5. Mausta seos makusi mukaan. Voit käyttää esimerkiksi suolaa, pippuria, juustokuminaa, paprikajauhetta tai tuoretta yrttiä.

  Missä humusta voi ostaa Suomessa?

  Humus-ruokaa voi nykyään ostaa lähes kaikista suurista ruokakaupoista. Moniin kauppoihin on tullut myös erilaisia valmiita humuksia, jotka tarjoavat maun lisäksi myös kätevyyttä. Valmiit humukset ovat usein hieman kalliimpia, mutta ne ovat nopea vaihtoehto kiireiseen arkeen.

  Mitä muita terveellisiä vaihtoehtoja humuksen lisäksi on olemassa?

  Terveydestään ja monipuolisuudestaan tunnettu humus on vain yksi esimerkki terveellisistä ja herkullisista ruokavaihtoehdoista. Kasvisten, marjojen ja hedelmien syöminen avaa lukuisia mahdollisuuksia nauttia terveellisestä ruoasta. Kannattaa kokeilla erilaisia raaka-aineita ja katsoa millaiset yhdistelmät ovat makuun omia parhaita.

  Yhteenveto

  Terveellinen ja monipuolinen ruoka on tärkeää pitää keho ja mieli virkeinä. Humus-ruoka on yksi esimerkki maailmanlaajuisesti tunnetusta ruoasta, joka täyttää molemmat kriteerit. Humus on helppo valmistaa ja sopii moniin eri käyttötarkoituksiin. Sen terveelliset ainesosat, kuten kikherneet, oliiviöljy ja seesaminsiemenet, tekevät siitä hyvän vaihtoehdon terveelliseen ruokavalioon.
  **

 • Sinun täytyy olla kirjautuneena sisään vastataksesi tähän aiheeseen.