Mitä On Hr

 • Tämä aihe on tyhjä.
 • Julkaisija
  Artikkelit
 • 21 kesäkuun, 2023 klo 8:57 pm #4301

  +

  Mitä on HR?

  HR eli henkilöstöhallinto on tärkeä osa organisaatioiden toimintaa, oli se sitten pieni yritys tai suuri kansainvälinen konserni. HR vastaa organisaation henkilöstöhallinnosta ja sen toiminnasta. Tämä tarkoittaa esimerkiksi palkka-, lomaoikeus- ja koulutusasioiden hoitaminen sekä rekrytointi- ja työsuojelutehtävistä vastaaminen.

  HR:n merkitys korostuu erityisesti organisaation menestykselle koska, henkilöstö on yksi tärkeimmistä voimavaroista, jonka avulla organisaatio saavuttaa tavoitteensa. HR:n tehtävänä on huolehtia siitä, että organisaation henkilöstö on tyytyväinen, motivoitunut ja sitoutunut organisaation tavoitteisiin.

  HR:n tehtävät

  HR:n tärkeimpiin tehtäviin kuuluu henkilöstön rekrytointi. Tämä tarkoittaa sopivien työntekijöiden löytämistä organisaation tarpeisiin. Tämän lisäksi HR vastaa myös henkilöstön koulutuksesta ja kehityksestä. Koulutus- ja kehitystehtävissä HR kouluttaa ja kehittää henkilöstön taitoja ja osaamista.

  HR vastaa myös henkilöstön työsuojelusta. Tämä tarkoittaa esimerkiksi työtapaturmien ehkäisemistä, työsuojeluhenkilöstön nimeämistä ja työterveyshuollon järjestämistä. HR:n tehtävä on huolehtia, että työntekijät saavat työskennellä turvallisessa ja terveellisessä ympäristössä.

  Lisäksi HR vastaa palkka-, loma- ja työaikakäytäntöjen hallinnasta. Tämä tarkoittaa palkanlaskennan, loma- ja sairauslomakäytännön järjestämistä ja yhtenäisten työaikakäytäntöjen määrittämistä.

  Minkälaisia taitoja HR:n tehtäviin tarvitaan?

  HR:n tehtävät vaativat monipuolista osaamista. HR:n roolissa tarvitaan hyviä vuorovaikutustaitoja, kykyä työskennellä monenlaisten ihmisten kanssa, ymmärrystä liiketaloudesta, juridisesta osaamista ja ymmärrystä työelämän sopimuksista ja laeista.

  Lisäksi HR:n on tärkeä olla tarkka ja huolellinen, jotta tietojenkäsittely ja -hallinta sujuu oikein. HR:n tehtävät voivat olla kiireisiä ja aikataulutettuja, joten tehokkaat ajan- ja stressinhallintataidot ovat tärkeitä.


  Yhteenvetona voidaan todeta, että HR on tärkeä osa organisaation toimintaa ja sen tehtävänä on huolehtia henkilöstöhallinnosta. HR vastaa rekrytoinnista, koulutuksesta, työsuojelusta, palkka- ja aikakäytäntöjen hallinnasta sekä henkilöstön kehittämisestä. HR tehtävissä tarvitaan monipuolista osaamista ja taitoja, kuten vuorovaikutus-, juridinen ja liiketaloudellinen osaaminen, tarkkuus, hyvä ajan- ja stressinhallinta sekä kyky työskennellä monenlaisten ihmisten kanssa.
  **

 • Sinun täytyy olla kirjautuneena sisään vastataksesi tähän aiheeseen.