Mitä On Ghee

 • Tämä aihe on tyhjä.
 • Julkaisija
  Artikkelit
 • 21 kesäkuun, 2023 klo 8:56 pm #1812

  +

  Mitä on Ghee?

  Ghee on kirkastettu voi, jota käytetään usein Intian ja Lähi-idän keittiöissä. Se on valmistettu ensin voista, joka on sulatettu ja jonka jälkeen siitä erottuu keltainen neste, joka sisältää maidon proteiineja ja vähäistä laktoosia. Tämän jälkeen kaikki neste poistetaan ja jäljelle jäävä kirkastettu voi on gheetä.

  Gheeä pidetään usein terveellisempänä vaihtoehtona voille sen korkean rasvapitoisuuden takia. Se sisältää enemmän tyydyttyneitä rasvoja kuin voilla, mutta ne ovat hitaasti sulavia, mikä vähentää verensokerin vaikutusta.

  Lisäksi ghee sisältää keskipitkäketjuisia rasvahappoja, jotka auttavat kehoa käyttämään energiaa tehokkaammin. Gheen uskotaan myös sisältävän ravinteita, kuten A- ja E-vitamiineja ja antioksidantteja.

  Gheen käyttöä keittiössä

  Gheetä käytetään monin tavoin Intian ja Lähi-idän keittiöissä. Se on yleinen ainesosa monia ruokia, kuten curries, dals, kastikkeita ja leipiä.

  Gheeä voidaan käyttää myös voiteluaineena paistamiseen, koska se kestää korkeita lämpötiloja ja antaa ruoalle ihanan maun. Se sopii hyvin myös leivontaan, koska sen vahva maku ja koostumus lisäävät makua, mutta eivät liikaa ota tilaa.

  Koska ghee on kirkastettua voita, se on voinut säilyä jopa kuukausia ilman jääkaappia. Tämä tekee siitä erittäin kätevän ainesosan keittiöön.

  Gheen ostaminen Suomessa

  Gheelä on kasvanut suosiota Suomessa viime vuosina, ja sitä myyvät useimmat luontaistuotekaupat ympäri maata. Se on yleensä saatavilla erikokoisissa purkeissa, ja hinta vaihtelee myyjän ja purkin koon mukaan.

  Jokainen, joka haluaa kokeilla gheetä, löytää kattavan valikoiman reseptejä, joihin se voidaan lisätä. Itse maidon proteiinit ovat epäterveellisiä monille ihmisille, joten gheen käyttö voi olla hyvä vaihtoehto niille, jotka ovat allergisia tai intolerantteja laktoosille.

  Vaikka ghee on erittäin terveellistä, sen sisältämät rasvat ovat ravintosisällöltään erittäin korkeita. Siksi on tärkeää käyttää sitä kohtuullisesti osana terveellistä ruokavaliota.
  **

 • Sinun täytyy olla kirjautuneena sisään vastataksesi tähän aiheeseen.