Mitä On Business Intelligence

 • Tämä aihe on tyhjä.
 • Julkaisija
  Artikkelit
 • 21 kesäkuun, 2023 klo 8:58 pm #3589

  +

  Mitä on Business Intelligence?

  Business Intelligence (BI) on prosessi, joka hyödyntää teknologioita, sovelluksia ja käytäntöjä kerätäkseen, analysoiakseen, hallitakseen ja esittääkseen suurta määrää dataa yrityksen päätöksenteon tueksi. BI:n avulla yritykset pystyvät havainnoimaan trendejä, tunnistamaan ongelmia ja löytämään ratkaisuja entistä tarkemmin ja nopeammin.

  BI-järjestelmät keräävät tietoa yrityksen toiminnoista ja prosesseista, minkä avulla ne pystyvät muodostamaan visuaalisia raportteja, kaavioita ja taulukoita, jotka auttavat johtoa tunnistamaan trendejä ja tekemään parempia päätöksiä.

  Miten Business Intelligence toimii?

  BI:n perusajatus on yksinkertainen: kerätä tietoa, analysoida sitä ja tuottaa raportteja, jotka auttavat yritystä tekemään parempia päätöksiä. Tämä tapahtuu usein tietovarastojen ja tietojen integrointiin erikoistuneiden sovellusten kautta.

  Tietovarastot keräävät yrityksen tietoa, kuten myyntitietoja, logistiikkadataa ja myynnin ennusteita. BI-sovellukset käyttävät tämän tiedon analysointia varten ja tuottavat raportteja, jotka helpottavat johtajien päätöksentekoa.

  BI-ratkaisut löytävät yhdistymispisteitä ja yhteisiä tekijöitä eri tietolähteistä, jotta liiketoiminnan kehitystarpeet saadaan visuaalisiksi ja johdettavaksi. Ohjelmistot, kuten koneoppiminen, voidaan myös sisällyttää BI-ratkaisuihin, mikä antaa mahdollisuuden esiintyvien trendien havaitsemiseen ja jopa ennustamiseen.

  Miksi Business Intelligence on tärkeää?

  Business Intelligence auttaa yrityksiä tekemään tarkkoja päätöksiä suuresta määrästä dataa. BI auttaa yrityksiä tunnistamaan trendejä, tekemään ennusteita, vähentää kustannuksia ja parantaa myynti- ja markkinointistrategioita.

  BI auttaa myös yrityksiä välttämään virheitä, kehittämään prosesseja ja resurssien käyttöä. BI-ratkaisut tarjoavat myös mahdollisuuden seurata tavoitteiden saavuttamista ja arvioida, mitkä toiminnot toimivat ja mitkä eivät.

  Mitä ovat Business Intelligence -työkalut?

  BI-työkalut ovat ohjelmistoja, jotka mahdollistavat yrityksen tiedon analysoinnin, raportoinnin ja visualisoinnin. Näihin työkaluihin kuuluvat mm.:

  – Dashboardit: työkalut, jotka antavat nopean yleiskatsauksen tärkeistä tiedoista
  – Raportointijärjestelmät: ohjelmistot, jotka kokoavat tietoa eri tietolähteistä ja tuottavat raportteja
  – Analyysiohjelmat: ohjelmistot, jotka auttavat yrityksiä tutkimaan tietoa ja tekemään johtopäätöksiä
  – Visualisointiohjelmat: työkalut, jotka auttavat yrityksiä visualisoimaan dataa graafisesti

  Yhteenveto

  Business Intelligence on tehokas työkalu, joka auttaa yrityksiä keräämään, analysoimaan ja raportoimaan dataa parempien päätösten tekemiseksi. BI-työkalut auttavat yrityksiä tunnistamaan trendejä, ratkaisemaan ongelmia ja kehittämään liiketoimintastrategioita. BI:n avulla yritykset voivat myös parantaa prosessejaan, vähentää kustannuksiaan ja kasvattaa liikevaihtoaan.
  **

 • Sinun täytyy olla kirjautuneena sisään vastataksesi tähän aiheeseen.