Mitä On Boorivesi

 • Tämä aihe on tyhjä.
 • Julkaisija
  Artikkelit
 • 21 kesäkuun, 2023 klo 8:58 pm #3361

  +

  Mitä on Boorivesi?

  Boorivesi on vedellä laimennettu boorihappo, jota käytetään monissa eri tarkoituksissa. Sitä käytetään esimerkiksi puun käsittelyyn, kosmetiikan raaka-aineena ja metallien puhdistamiseen. Boorivesi on myös suosittu luontaistuote erilaisten vaivojen hoidossa.

  Boorivesi on toksiininen aine, joten sen käyttöön tulee aina suhtautua vakavasti. Boorihappo on vahvaa hapotinta, joka voi aiheuttaa palovammoja ja silmien vaurioitumista. Boorivesi on siksi aina käsiteltävä varovasti ja säilytettävä poissa lasten ulottuvilta.

  Miksi boorivesi on suosittu luontaistuote?

  Boorivesi on saanut suosiotaan luontaistuotteena erityisesti sen kyvyn takia hoitaa erilaisia vaivoja. Boorihappo on nimittäin antimikrobinen ja anti-inflammatorinen aine, jonka uskotaan auttavan muun muassa seuraaviin vaivoihin:

  – Kutinaan: Boorivesi auttaa kutinan lievittämisessä ja rauhoittaa ihoa. Sitä voi käyttää esimerkiksi hyönteisten puremien ja nokkosihottuman hoidossa.
  – Hiivatulehduksiin: Boorivesi on osoittautunut tehokkaaksi apukeinoksi hiivatulehduksen hoidossa. Sitä voi käyttää paikallisesti, esimerkiksi kylvyssä tai emättimeen laitettuna.
  – Haavoihin: Boorihappoa käytetään desinfiointiaineena, joten sitä voi käyttää haavojen puhdistamiseen ja paranemista edistämään.
  – Akneen: Boorivesi auttaa hillitsemään tulehdusta ja vähentää punoitusta, joten sitä voi käyttää aknen hoitamiseen.

  Boorivesi ei kuitenkaan sovi kaikille, joten sen käyttöön tulee aina suhtautua harkiten. Jos kärsit jostakin ihovaivasta, kannattaa keskustella booriveden käytöstä ensin lääkärin kanssa.

  Miten boorivettä käytetään?

  Boorivettä voi käyttää monella eri tavalla. Tässä muutamia esimerkkejä:

  – Kylpy: Voit lisätä muutamia tippoja boorivettä lämpimään kylpyveteen ja antaa vaikuttaa noin 15 minuuttia. Kylpy auttaa rentoutumaan ja rauhoittaa ihoa.
  – Paikallinen käyttö: Boorivettä voi käyttää myös paikallisesti esimerkiksi haavojen desinfiointiin tai aknen hoitoon. Sekoita muutama tippa boorivettä pienen määrän vettä ja levitä iholle pumpulilla tai vanukkeella.
  – Suun hoito: Boorivettä voi käyttää suun huuhteluun. Sekoita muutama tippa boorivettä lämpimään veteen ja huuhdo suu noin minuutin ajan. Huuhtelu auttaa ehkäisemään plakin muodostumista ja rauhoittaa ikeniä.

  Boorivettä kannattaa käyttää varoen ja aina käyttöohjeiden mukaan. Jos huomaat epätavallisia oireita booriveden käytön jälkeen, lopeta sen käyttö ja ota yhteyttä lääkäriin.

  Mistä boorivettä voi ostaa?

  Boorivettä voi ostaa esimerkiksi luontaistuotekaupoista tai verkosta. Boorivettä myydään yleensä pienissä pulloissa, joissa on tarkka annostelukorkki. Boorivettä ei kuitenkaan tule käyttää huolimattomasti, sillä yliannostus voi olla vaarallista.

  Ennen kuin lähdet ostamaan boorivettä, keskustele sen käytöstä ensin lääkärin kanssa. Boorivesi ei sovi kaikille, joten sen käyttöön tulee aina suhtautua vakavasti ja harkiten.

  Yhteenveto

  Boorivesi on vedellä laimennettu boorihappo, jota käytetään monissa eri tarkoituksissa. Boorivesi on myös suosittu luontaistuote, jonka uskotaan auttavan muun muassa kutinaan, hiivatulehduksiin, haavoihin ja acneen. Boorivesi ei kuitenkaan sovi kaikille, joten sen käyttöön tulee aina suhtautua vakavasti ja harkiten. Jos kärsit jostakin ihovaivasta, kannattaa keskustella booriveden käytöstä ensin lääkärin kanssa.
  **

 • Sinun täytyy olla kirjautuneena sisään vastataksesi tähän aiheeseen.