Mitä Öljyä Raivaussahan Kulmavaihteeseen

 • Tämä aihe on tyhjä.
 • Julkaisija
  Artikkelit
 • 21 kesäkuun, 2023 klo 8:57 pm #5538

  +
  Mitä öljyä raivaussahan kulmavaihteeseen?

  Raivaussahan kulmavaihde on yksi sen tärkeimmistä osista. Se siirtää moottorin voiman sahan ketjun eteenpäin liikuttamiseksi. Kulmavaihde on myös se osa, joka kuluu nopeimmin käytössä, ja siksi se vaatii asianmukaista voitelua.

  Mutta mikä on oikea voiteluaine raivaussahan kulmavaihteelle? Monet käyttävät yleisesti saatavilla olevaa monikäyttööljyä, kuten moottoriöljyä tai ketjuöljyä. Kuitenkin, vaikka nämä öljyt toimivat hyvin ketjun voiteluun, niille ei ole suositeltavaa käyttää niitä kulmavaihteessa. Raivaussahan kulmavaihteeseen suositellaan käytettäväksi erityisesti suunniteltua kulmavaihdeöljyä.

  Kulmavaihteelle tarkoitettu öljy on yleensä hieman paksumpaa ja kestävämpää kuin tavalliset monikäyttööljyt. Se sisältää myös erityisiä lisäaineita, jotka suojaavat osaa kulumiselta ja kuumenemiselta. Kun kulmavaihdeöljyä käytetään oikein, se vähentää kitkaa ja kulumista, mikä pidentää raivaussahan käyttöikää.

  Useimmat raivaussahojen valmistajat suosittelevat käyttämään juuri heidän raivaussahamalleilleen tarkoitettua kulmavaihdeöljyä. Tämä johtuu siitä, että eri valmistajien kulmavaihteet saattavat vaatia erilaisia öljyjä. Jos olet epävarma siitä, mitä öljyä käyttää, tarkista raivaussahasi käyttöohjeista, suositellaanko siellä tiettyä kulmavaihdeöljyä.

  Kulmavaihdeöljyn lisäksi on myös tärkeää tarkistaa öljymäärä raivaussahan kulmavaihteessa säännöllisesti. Liian vähäinen öljymäärä voi aiheuttaa kulumista ja ylikuumenemista. Toisaalta liiallinen öljymäärä voi johtaa öljyn vuotamiseen ja jopa polttoaineen sekoittumiseen raivaussahan öljykoteloon.

  On myös tärkeää huolehtia siitä, että raivaussahan kulmavaihdeöljy on puhdasta ja vapaa likaantumisesta. Voit vaihtaa kulmavaihdeöljyn tarvittaessa, yleensä noin joka 25 käyttötunnin jälkeen. Jos huomaat, että öljy on sameaa tai tummaa, voit joutua vaihtamaan sen useammin.

  Lopuksi, muista, että raivaussahan kulmavaihde on osa, joka koostuu monista pienemmistä osista, ja ne kaikki vaikuttavat sen toimintaan. Säännöllinen huolto, öljynvaihdot ja muut kunnossapitotyöt ovat tärkeitä, jotta raivaussahasi kulmavaihde pysyy toimintakunnossa ja tarjoaa optimaalisen suorituskyvyn.

  Yhteenveto

  Raivaussahan kulmavaihde on tärkeä osa sen toimintaa, ja se vaatii asianmukaista voitelua. Tavallisten monikäyttööljyjen sijaan suositellaan kulmavaihdeöljyä, joka on erityisesti suunniteltu tähän tarkoitukseen. Muista tarkistaa öljymäärä ja öljyn kunto säännöllisesti, ja huoltaa raivaussahasi kulmavaihde tarvittaessa. Näiden pienien toimien tehosta on usein huomattavia etuja raivaussahan tehokkuudessa ja käyttöiässä.
  **

 • Sinun täytyy olla kirjautuneena sisään vastataksesi tähän aiheeseen.