Mitä Oireita Influenssarokotteesta

 • Tämä aihe on tyhjä.
 • Julkaisija
  Artikkelit
 • 21 kesäkuun, 2023 klo 8:56 pm #1760

  +
  Mitä Oireita Influenssarokotteesta?

  Influenssa on yleinen hengitystieinfektio, joka vaikuttaa miljooniin ihmisiin ympäri maailmaa joka vuosi. Jotta voitaisiin estää tartuntoja, monet maat suosittelevat influenssarokotteen ottamista ennen kylmän kauden alkua. Vaikka influenssarokotus on aika turvallinen ja tehokas, on joitakin oireita, joita joillakin ihmisillä voi esiintyä sen jälkeen kun he ovat saaneet rokotuksen.

  Oireet influenssarokotuksesta voivat vaihdella henkilöstä toiseen ja ne voivat kestää muutamasta tunnista kahteen päivään. Yleisimpiä oireita ovat:

  1. Kipu pistoskohdassa

  Yksi yleisimmistä influenssarokotuksen sivuvaikutuksista on kipu pistoskohdassa. Tämä johtuu siitä, että rokotus sisältää neulalla pistettävän annoksen, joka voi aiheuttaa kipua ja arkuutta. Useimmissa tapauksissa kipu kestää muutaman päivän ja häviää itsestään.

  2. Kuume

  Toinen yleinen oire on kuume. Vaikka se vaikuttaa vain muutamaan ihmiseen, joillakin ihmisillä voi olla lievää kuumeilua, joka kestää muutaman päivän.

  3. Päänsärky

  Jotkut ihmiset voivat kokea päänsärkyä influenssarokotuksen ottamisen jälkeen. Tämä johtuu enimmäkseen siitä, että rokotus voi aiheuttaa hieman stressiä keholle.

  4. Lihas- ja nivelkipu

  Lisäksi joillakin ihmisillä voi olla lihas- ja nivelkipua. Vaikka se voi olla epämiellyttävää, se on yleensä lievää eikä kestä kauan.

  5. Väsymys

  Jotkut ihmiset voivat kokea väsymystä tai uupumusta influenssarokotteen jälkeen. Tämä voi johtua kehon reaktiosta rokotteen antamiseen, ja se voi kestää muutaman päivän.

  Yleensä influenssarokotuksen sivuvaikutukset ovat lieviä ja kestävät vain muutaman päivän. Jos henkilöllä ilmenee vakavampia oireita, kuten allergisia reaktioita, on tärkeää hakea apua lääkäriltä välittömästi.

  Yleisesti ottaen influenssarokotteen sivuvaikutukset ovat paljon lievempiä kuin itse influenssan oireet. Itse asiassa ne ovat merkki siitä, että rokote toimii ja kehosi on kehittämässä immuunivastetta influenssaa vastaan. Vaikka rokotuksen ottaminen ei anna 100%:n suojaa influenssaa vastaan, se voi auttaa vähentämään tartuntojen riskiä sekä lieventämään tartunnan oireita.

  Joitakin vinkkejä influenssarokotuksen ottamisen jälkeen ovat:

  – Juoda paljon vettä.

  – Välttää raskasta liikuntaa.

  – Levätä ja nukkua riittävästi.

  – Välttää tarttuvia ihmisiä, jos mahdollista.

  – Varmistaa, että saat riittävästi ravintoa ja vitamiineja.

  Influenssarokotteen ottaminen on tärkeä askel terveyden suojelemiseksi talvella. Vaikka se voi aiheuttaa joitakin lieviä oireita, löysät oireet ovat oikeastaan merkki siitä, että rokote toimii ja kehosi on valmistelemassa immuunivastetta influenssaa vastaan. Muista kuitenkin, että jos et saa influenssarokotetta, tiedät, että rokottaminen antaa sinulle paremmat mahdollisuudet olla terveenä koko talvikauden ajan.
  **

 • Sinun täytyy olla kirjautuneena sisään vastataksesi tähän aiheeseen.