Mitä Nimi Niklas Tarkoittaa

 • Tämä aihe on tyhjä.
 • Julkaisija
  Artikkelit
 • 21 kesäkuun, 2023 klo 8:56 pm #1178

  +

  Mitä nimi Niklas tarkoittaa?

  Niklas on yleinen miesten nimi Suomessa, mutta mistä nimi Niklas oikein tulee ja mitä se tarkoittaa?

  Niklas nimen alkuperä

  Nimi Niklas on peräisin kreikkalaisesta Nikodemos-nimestä, joka tarkoittaa ’voiton kansaa’. Nikodemos-nimellä on ollut monia eri muunnelmia eri kielissä, kuten esimerkiksi saksankielinen Nikolaus, englanninkielinen Nicholas ja suomenkielinen Niklas.

  Niklas nimen merkitys

  Niklas-nimen merkitys voidaan nähdä sen kreikkalaisessa alkuperässä, joka tarkoittaa ’voiton kansaa’. Tämä voi merkitä miestä, joka on rohkea ja taistelee vaikeuksia vastaan. Toisaalta nimi voidaan tulkita myös ystävälliseksi ja lempeäksi, sillä Nicholas-nimellä on myös merkitty pyhää Nikodemos-munkkia, joka oli tunnettu hyväntahtoisuudestaan ja avuliaisuudestaan.

  Niklas nimipäivä

  Niklas-nimellä on suomalaisessa nimipäiväkalenterissa kaksi eri nimipäivää. Ensimmäinen nimipäivä on 6. joulukuuta, joka on pyhän Nikolaoksen päivä. Toinen nimipäivä on 10. elokuuta, joka on pyhän Laurin päivä ja jolle Niklas-nimi on myös annettu vaihtoehtoiseksi nimeksi.

  Niklas nimi Suomessa

  Niklas on ollut suosittu pojan nimi Suomessa jo useamman vuosikymmenen ajan. Niklas-nimi on ollut Top 100 -listalla vuodesta 2008 lähtien ja viime vuosina se on ollut vuosittain noin 50 suosituimman pojan nimen joukossa Suomessa.

  Lopuksi

  Niklas-nimi on peräisin kreikkalaisesta Nikodemos-nimestä, joka tarkoittaa ’voiton kansaa’. Niklas-nimi on suosittu pojan nimi Suomessa ja sillä on kaksi eri nimipäivää. Vaikka nimen merkityksessä voi olla eroja ja tulkintoja, yleisesti se on yhdistetty rohkeuteen ja hyväntahtoisuuteen.

  **

 • Sinun täytyy olla kirjautuneena sisään vastataksesi tähän aiheeseen.