Mitä Nimi Kertoo Ihmisestä

 • Tämä aihe on tyhjä.
 • Julkaisija
  Artikkelit
 • 21 kesäkuun, 2023 klo 8:56 pm #2020

  +

  Mitä Nimi Kertoo Ihmisestä?

  Me kaikki tiedämme, että nimeämme meidät synnyttyämme. Monet meistä kantavat nimiä, jotka ovat peräisin vanhempiemme, isovanhempiemme tai muiden sukulaisten nimistä ja joskus nimiä valitaan vain sen takia, että se kuulostaa hyvältä. Mutta voiko nimi todella kertoa jotain meidän luonteestamme tai persoonallisuudestamme? Tämä on mielenkiintoinen kysymys, johon ei ole yhtä oikeaa vastausta.

  Joillakin kulttuureilla on perinteitä nimien merkityksen ja vaikutuksen suhteen. Esimerkiksi Intiassa uskotaan, että nimi vaikuttaa ihmisen kohtaloon ja henkilökohtaiseen kehitykseen. Intialaisten lasten nimet valitaan usein astrologien neuvojen perusteella. Astrologit käyttävät lapsen syntymähetkeä, -paikkaa ja muita tietoja antaakseen suosituksen sopivista nimistä lapsille, joilla on hyvät energiat.

  Samoin Kiinassa nimi on erittäin tärkeä. Kiinalaiset nimet voivat olla hyvin symbolisia ja niitä valittaessa otetaan huomioon syntymävuoden, -kuukauden, -päivän ja jopa kellonajan astrologinen merkitys. Kiinan kulttuurissa uskotaan, että nimi vaikuttaa ihmisen henkilökohtaiseen elämään ja menestykseen.

  Mutta miten on Suomen kohdalla? Voivatko suomalaiset nimet kertoa jotain ihmisen luonteesta? Suomen kieli on varsinkin ulkomaalaisille hyvin monimutkainen, joten ymmärrämme, jos tämä ajatus saattaa tuntua outolta.

  On kuitenkin tiedossa, että nimessä voi olla piilorakenne, joka voi vaikuttaa henkilön käyttäytymiseen ja persoonallisuuteen. Esimerkiksi ”Anna” on perinteisesti tytön nimi. Se tulee heprean sanasta ”Hannah”, joka tarkoittaa ”armonlahjaa”. Annat ovat usein ystävällisiä, huomaavaisia ja harkitsevia. Samaan aikaan nimen ”Jukka” taustalta löytyy vanha heprealainen nimi ”Jakob”, jonka merkitys on ”talutushihna” tai ”jumalan lahja”. Tyypillisesti Jukat ovat vahvoja ja rohkeita henkilöitä.

  Toisinaan nimen merkityksen lisäksi nimellä voi olla yhteys henkilön perhetaustaan. Esimerkiksi ”Niskanen” on perinteinen nimi pohjoisessa Suomessa. Nimi tulee sanasta ”niska”, joka tarkoittaa ”kaulus” tai ”niskakyhmy”. Niskaset ovat usein rehellisiä, perinteisiä ja käytännöllisiä henkilöitä, jotka ovat vahvasti yhteydessä kotipaikkakuntaansa.

  On kuitenkin tärkeää huomioida, että vaikka nimellä voi olla symbolinen merkitys, usein nimet vain annetaan ilman suurta mietintää tai henkilökohtaista taustaa. Lisäksi persoonallisuusmuuttujia on niin monta, että yhden piirteen suhteuttaminen pelkästään nimen perusteella on liian yksinkertaista.

  Toisin sanoen, vaikka nimi ei ehkäkään kerro kaikkea meistä, on silti jännittävää oppia lisää omasta nimestään ja sen merkityksestä. Monille nimellä on tärkeä paikka henkilökohtaisessa identiteetissä ja voimme luoda mielenkiintoisia tarinoita nimellämme. Niin tai näin, ei ole epäilystäkään siitä, että nimellä on voimakas rooli siinä, kuka me olemme, ja että nimemme on tärkeä osa henkilökohtaista tarinaa.

  Lopuksi voimme sanoa, että vaikka nimen merkitys saattaa olla vain symbolinen, se on edelleen kiinteä osa yksilöllisyyttämme ja voi jopa vaikuttaa henkilökohtaiseen kasvuun. Ja kun seuraavan kerran tapaat jonkun uuden, muista kiinnittää huomiota heidän nimeensä. Se voi paljastaa paljon enemmän kuin luuletkaan!
  **

 • Sinun täytyy olla kirjautuneena sisään vastataksesi tähän aiheeseen.