Mitä Nimesi Kertoo

 • Tämä aihe on tyhjä.
 • Julkaisija
  Artikkelit
 • 21 kesäkuun, 2023 klo 8:57 pm #4404

  +

  Mitä Nimesi Kertoo?

  Nimi on yksi ihmisen ensimmäisistä tunnusmerkeistä ja kertoo paljon hänen persoonastaan. Vaikka nimen valinta perustuukin usein perinteeseen ja henkilökohtaiseen makuun, ei voida kieltää sitä tosiasiaa, että erilaisilla nimillä on erilaisia merkityksiä.

  Suomalainen nimi on usein perinteinen ja se saattaa kertoa paljon henkilön sukutaustasta. Esimerkiksi sukunimi Johnson paljastaa lähtökohtaisesti henkilön juuret Yhdysvalloissa, kun taas nimi Järvinen viittaa vahvasti Suomeen ja suomalaiseen matkailuun.

  Etunimi puolestaan voi kertoa henkilön vanhempien arvoista ja kulttuurisesta taustasta. Esimerkiksi nimi Aino kyllästyy yhä usein idylliseen perinteeseen, kun taas nimi Emma voi olla suhteellisen uusi ja moderni. Tämä kertoo yleisesti ottaen meidän sosiaalisesta kehityksestämme.

  Etunimi voi kertoa myös henkilön persoonallisuudesta. Esimerkiksi nimi Kaisa tai Maija paljastaa usein henkilön perinteiset ja feministiset arvot, kun taas nimi Joonatan tai Veikko viittavat usein emotionaaliseen ja vahvaan luonteeseen.

  On myös hyvä muistaa, että nimen valinnassa on tärkeää ajatella käytännöllisyyttä. Pitkä ja monimutkainen nimi voi olla hankala kirjoittaa ja lausua, mikä voi aiheuttaa henkilölle harmia tulevaisuudessa.

  Kaiken kaikkiaan nimi on henkilön tunnusmerkki, joka heijastelee hänen persoonallisuuuttaan, kulttuuriaan, sukutaustaansa ja hänen vanhempiensa arvoja. Jokainen meistä kantaa nimeä, joka on ainutlaatuinen juuri hänelle ja hänen tarinansa kertoo sitä, mitä nimensä kertoo.
  **

 • Sinun täytyy olla kirjautuneena sisään vastataksesi tähän aiheeseen.