Mitä Nauta Syö

 • Tämä aihe on tyhjä.
 • Julkaisija
  Artikkelit
 • 21 kesäkuun, 2023 klo 8:58 pm #3266

  +

  Mitä nauta syö?

  Naudat ovat kasvinsyöjiä ja niiden ruokavalio koostuu pääasiassa heinästä, rehusta, viljoista ja erilaisista kasviperäisistä raaka-aineista. Suurin osa nautojen ravinnosta tulee heinästä.

  Suomessa nautojen karjatalous on yksi tärkeimmistä maatalouden aloista ja naudanliha on suosittu ruokatuote. Viljat, kuten ohra, vehnä ja maissi, ovat myös tärkeitä osia nautojen ruokavaliota. Rehuseokseen lisätään myös kaliumia, natriumia ja fosforia.

  Nautojen terveellinen ruokavalio on tärkeää niiden tuotannon kannalta. Kyse ei ole vain laadukkaan lihan tuottamisesta, vaan myös nautojen hyvinvoinnista. Nautojen ruokavalion kasviperäisten osien tulisi olla korkealaatuisia ja ravintorikkaita.

  Naudat kuluttavat suuren määrän vettä päivässä, joten veden saannin varmistaminen on myös tärkeää. Kuten ihmisilläkin, nautojen ravinnolla voi olla vaikutuksia niiden terveyteen ja tuotantoon. Esimerkiksi liian rasvainen ruokavalio voi johtaa vatsavaivoihin ja painonnousuun.

  Nautojen syömistä kasviksista ja viljoista ei usein ymmärretä, että se vaikuttaa myös ympäristöön. Nautojen kasvinsyönti edistää laidunmaiden kasvillisuutta ja ylläpidettävyyttä. Kasvijätteiden kierrätys ja nautojen käyttö ravinnonsaajina saattavat olla merkittäviä ympäristöhyötyjä.

  Yhteenvetona voidaan todeta, että nautaeläinten ruokavalio koostuu pääosin heinästä, rehusta ja viljoista. Hyvälaatuinen ja ravintorikas kasviperäinen ruokavalio on tärkeää nautojen terveydelle ja hyvinvoinnille sekä laadukkaan lihan tuottamiselle. Nautojen syöminen kasviksista ja viljoista edistää myös ympäristön hyvinvointia.
  **

 • Sinun täytyy olla kirjautuneena sisään vastataksesi tähän aiheeseen.