Mitä Mustaherukasta Voi Tehdä

 • Tämä aihe on tyhjä.
 • Julkaisija
  Artikkelit
 • 21 kesäkuun, 2023 klo 8:58 pm #1579

  +

  Mitä Mustaherukasta Voi Tehdä?

  Suomessa mustaherukka on suosittu marja, jota käytetään monipuolisesti ruoanlaitossa, leivonnassa ja juomien valmistuksessa. Mustaherukka sisältää runsaasti C-vitamiinia sekä muita terveydelle hyödyllisiä ravintoaineita, kuten kaliumia ja kuitua. Tässä artikkelissa käymme läpi, mitä kaikkea mustaherukasta voi tehdä.

  Tuoreet Mustaherukat

  Tuoreita mustaherukoita voi nauttia sellaisenaan tai käyttää esimerkiksi juustokakun, piirakan tai jäätelön koristeena. Mustaherukoiden hedelmäliha on happaman makeaa ja sopii erinomaisesti erilaisiin jälkiruokiin sekä leivonnaisiin. Mustaherukat ovat myös erinomainen lisä smoothieissa ja salaatissa.

  Mustaherukkahillo

  Mustaherukkahillo on yksi perinteisimmistä marjahilloista Suomessa. Hillo sopii erinomaisesti leivän päälle levitettäväksi tai vaikkapa jugurttikulhoon lisättäväksi. Mustaherukka on itsessään melko hapokasta, joten hilloon lisätään usein sokeria tasapainottamaan makua.

  Mustaherukkamehu

  Mustaherukkamehu on virkistävä juoma, joka sopii niin kuumana kesäpäivänä kuin talvella glögimukin lämmikkeenä. Mustaherukkamehun valmistus on helppoa: keitä mustaherukoita pienessä määrässä vettä, jotta ne pehmenevät. Soseuta marjat sauvasekoittimella ja siivilöi mehu sen läpi. Lisää sokeria tarpeen mukaan ja tarjoile jäiden kanssa.

  Mustaherukkasiirappi

  Mustaherukasta voi myös tehdä herkullista siirappia, joka sopii vaikkapa pannukakkujen tai jäätelön kanssa nautittavaksi. Valmista siirappi keittämällä mustaherukoita, sokeria ja vettä pienessä kattilassa, kunnes seos paksunee siirapiksi.

  Mustaherukkajäätelö

  Mustaherukoista voi valmistaa myös herkullisen jäätelön. Kokeile vaikkapa sekoittaa soseutettuja mustaherukoita vaniljajäätelöön tai valmista kokonaan mustaherukkajäätelö lisäämällä kermaa, sokeria ja soseutettuja marjoja tehosekoittimessa. Jäätelön voi tarjoilla sellaisenaan tai vaikkapa kakkupohjan päällä.

  Mustaherukkakarkit

  Makeanhimoon voi vastata valmistamalla herkullisia mustaherukkakarkkeja. Valmista karkit liottamalla liivatelehtiä vedessä ja kiehauttamalla mustaherukoita sokerin kanssa. Sekoita liivatelehdet kiehuvaan seokseen ja kaada seos muotteihin jäähtymään. Voit muotoilla karkkeja halutessasi erilaisiin muotoihin.

  Johtopäätös

  Kuten näkyy, mustaherukasta voi valmistaa monenlaista herkullista vatsantäytettä. Marjaa voi käyttää monipuolisesti ruoanlaitossa ja leivonnassa, ja myös virkistävä juoma sekä herkkuja on helppo valmistaa. Kannattaa siis hyödyntää mustaherukan mahtavat ominaisuudet omassa keittiössä!
  **

 • Sinun täytyy olla kirjautuneena sisään vastataksesi tähän aiheeseen.