Mitä Musiikkimaku Kertoo Ihmisestä

 • Tämä aihe on tyhjä.
 • Julkaisija
  Artikkelit
 • 21 kesäkuun, 2023 klo 8:56 pm #5698

  +
  Mitä Musiikkimaku Kertoo Ihmisestä?

  Musiikki on ollut tärkeä osa ihmiskulttuuria jo vuosituhansien ajan. Se on yhdistänyt meitä, tuonut lohtua ja auttanut ilmaisemaan tunteita silloin kun sanat eivät riitä. Musiikkimaku kertoo erittäin paljon ihmisestä, hänen persoonallisuudestaan, arvoistaan ja mieltymyksistään.

  Jos joku pitää heavy-musiikista, se voi saada toisen henkilön ajattelemaan häntä aggressiivisena tai pelottavana. Toisaalta, jos joku nauttii klassisesta musiikista, häntä saatetaan pitää hienostuneena ja sivistyneenä. On kuitenkin syytä huomata, että ennakkoluulot ovat vain ennakkoluuloja, emmekä voi tietää totuutta ilman henkilön omaa kertomusta.

  Tutkimusten mukaan musiikkimakua voidaan käyttää myös persoonallisuuden arvioinnissa. Esimerkiksi, jos henkilö on suuri fanita jazz-musiikista, se voi osoittaa hänen luovan ja spontaanin luonteensa. Vastaavasti, jos henkilö nauttii raskaasta rock-musiikista, hänen persoonallisuutensa voi olla radikaalimpi ja uudistushaluinen.

  On myös tärkeää huomata, että musiikkimaku voi muuttua ajan myötä. Tämä voi johtua elämäntapahtumista, sosiaalisista kontakteista ja henkilön henkilökohtaisesta kehityksestä. Siksi emme voi koskaan oikein määrittää ihmisen musiikkimakua tarkasti.

  Useat ihmiset käyttävät musiikkia myös mielialansa säätelyyn. Esimerkiksi, jos olemme surullisia, saatamme kuunnella hitaita ja tunnetiloja herättäviä kappaleita. Jos taas haluamme nostaa energiatasojamme, saatamme kuunnella nopeaa ja rytmistä musiikkia. Tämä kertoo paljon meistä itsestämme ja siitä, kuinka käsittelemme tunteita.

  Tämä ei kuitenkaan tarkoita, että musiikkimaku olisi aina täydellinen persoonallisuuden arvioimisen väline. On olemassa monia muita tekijöitä, jotka vaikuttavat ihmisen käyttäytymiseen ja persoonallisuuteen. Kuten edellä mainittiin, musiikkimaku voi muuttua ajan myötä, joten se ei aina kerro todellisesta itsesamme.

  Yhteenveto

  Kaiken kaikkiaan voidaan sanoa, että musiikkimaku voi kertoa paljon henkilön persoonallisuudesta ja arvoista. Se voi olla minulle yksinkertaisesti musiikkia, mutta toiselle se voi olla elämäntapa. Jokainen musiikkimaku on arvokas ja meidän pitäisi antaa musiikin kuulua yhteiskunnassa niin, että jokainen voi ilmaista itseään.
  **

 • Sinun täytyy olla kirjautuneena sisään vastataksesi tähän aiheeseen.