Mitä Muovia Kasvihuoneeseen

 • Tämä aihe on tyhjä.
 • Julkaisija
  Artikkelit
 • 21 kesäkuun, 2023 klo 8:57 pm #5879

  +
  Mitä Muovia Kasvihuoneeseen?

  Kun rakennat tai päivität kasvihuonettasi, muovin valitseminen on yksi tärkeimmistä päätöksistä. Muovi vaikuttaa suoraan kasvihuoneen ilmavirtaukseen, lämpötilaan ja valaistukseen. Tässä artikkelissa käsittelemme erilaisia kasvihuoneeseen sopivia muovivaihtoehtoja ja niiden ominaisuuksia.

  1. Polyeteenimuovi

  Polyeteenimuovi on edullinen, yleisesti käytetty kasvihuoneiden päällystysmateriaali. Tavallisesti siinä on 6-10 mil paksuus. Polyeteenimuovilla on hyvä läpäisykyky, se on paksumpia muoveja kevyempi ja säilyy joustavana myös kylmällä säällä. Vaikka polyeteenimuovi ei ole kovin kestävä ja sen pinta naarmuuntuu helposti, se on edullinen ja helppo asentaa uudestaan.

  2. PVC-muovi

  PVC-muovi on kestävämpi kuin polyeteenimuovi, mikä tekee siitä suositun kasvihuoneiden rakennusmateriaalin. PVC-muovilla on yleensä 10-16 mil paksuus. Se on joustava, loistava lämmöneristäjä ja kestää hyvin UV-säteilyä. PVC-muovi ei kuitenkaan ole ympäristöystävällinen, sillä sen tuotannossa käytetään myrkyllisiä kemikaaleja ja se on hankala kierrätettävä materiaali.

  3. Metsästyspuvusta valmistettu muovi

  Metsästyspuvusta valmistettua muovia käytetään kasvihuoneiden rakentamisessa yhä useammin. Tämä johtuu sen kestävyydestä, alhaisesta hintatasosta ja ympäristöystävällisyydestä. Metsästyspuvun tekniset ominaisuudet ja kestävyys tekevät siitä hyvän vaihtoehdon.

  4. Akryylimuovi

  Akryylimuovi on toinen kasvihuoneiden päällystysmateriaali. Se on huomattavasti parempi valinta kuin polyeteeni- tai PVC-muovi. Akryylimuovi on erittäin kestävä, kestävä UV-säteilyä ja on helppo puhdistaa. Se on kuitenkin huomattavasti kalliimpi kuin useimmat muut muovivaihtoehdot, joten harkitse tarkkaan ennen sen valintaa.

  5. Polykarbonaatista valmistettu muovi

  Polykarbonaatti on erittäin kestävä muovivaihtoehto kasvihuoneen päällystämiseen. Polykarbonaattimuovilla on erittäin hyvä läpäisykyky, se kestää kovaa UV-säteilyä ja se on helppo puhdistaa. Polykarbonaatti on kuitenkin kallista, joten sitä käytetään enemmän kasvihuoneiden rakenteissa kuin päällystysmateriaalina.

  Yhteenveto

  Kasvihuoneessa käytettävästä muovista riippuu kasvien kasvua ja kasvihuoneen suorituskykyä. Polyeteenimuovi on edullinen vaihtoehto, PVC-muovi on kestävämpi, metsästyspuvun muovi on ympäristöystävällinen, ja akryyli- ja polykarbonaattimuovit ovat erittäin kestävät. Jokaisella vaihtoehdolla on omat etunsa ja haittansa, joten on tärkeää harkita huolellisesti, mikä materiaali sopii parhaiten omiin tarpeisiinsa.
  **

 • Sinun täytyy olla kirjautuneena sisään vastataksesi tähän aiheeseen.