Mitä Mukaan Synnytyssairaalaan

 • Tämä aihe on tyhjä.
 • Julkaisija
  Artikkelit
 • 21 kesäkuun, 2023 klo 8:58 pm #2046

  +
  Mitä Mukaan Synnytyssairaalaan – Tärkeimmät Tarvikkeet Synnytykseen

  Synnytys on yksi merkittävimmistä hetkistä elämässäsi, joten on tärkeää olla hyvin valmistautunut synnytyssairaalaan mennessäsi. Jos olet ensimmäistä kertaa synnyttämässä, saatat olla hieman ymmällä siitä, mitä tarvitset synnytyssairaalaan mukaasi. Tässä artikkelissa käymme läpi tärkeimmät tarvikkeet, joita muistaa mukaan synnytyssairaalaan.

  1. Henkilökohtaiset tavarat

  Ensimmäinen ja tärkein asia on henkilökohtaiset tavarat. Näitä ovat esimerkiksi henkilökortti, sairausvakuutuskortti, äitiyskortti sekä puhelinlaturi. Muista myös ottaa mukaan henkilökohtaiset hygieniatarvikkeet, kuten hammasharja, hammastahna, hiusharja ja suihkusaippua.

  2. Makuupussi ja tyyny

  Synnytyssairaalassa sinulle annetaan makuutila synnytyksen jälkeen, joten on hyvä ottaa mukaan makuupussi ja tyyny. Tämä auttaa sinua nukkumaan paremmin ja rentoutumaan synnytyksen jälkeen. Muista myös ottaa mukaasi rentoja vaatteita, kuten t-paitoja ja housuja.

  3. Imetyssuoja ja rintapumppu

  Jos olet päättänyt imettää vauvaasi, kannattaa varautua imetyssuojalla ja rintapumpulla. Imetyssuoja suojaa vaatteita maitopilkuilta ja helpottaa imettämistä julkisilla paikoilla. Rintapumppu voi olla hyödyllinen imetyksen alkuvaiheessa, jos sinulla on vaikeuksia tuottaa tarpeeksi maitoa.

  4. Lastenvaunut

  Synnytyssairaalassa saat todennäköisesti käyttöösi kevyet lastenvaunut, joita voit käyttää vauvan kuljettamiseen sairaalan sisällä. Jos haluat käyttää omaa vaunua, varmista, että se on kevyt ja helppo taittaa kasaan.

  5. Vauvan vaatekerta

  Vauvan tarvitsemat vaatteet vaihtelevat synnytyksen jälkeisestä ajasta riippuen. Muista ottaa mukaasi muutamia erilaisia vaatteita, esimerkiksi pieniä bodyja, pipoja ja haalareita. Kysy sairaalan henkilökunnalta, mitä vaatteita vauva tarvitsee synnytyksen jälkeen.

  6. Vaippapussi ja vaippoja

  Vauvan vaippapussi on kätevä tapa säilyttää käytetyt vaipat. Muista ottaa mukaan myös riittävästi vaippoja, sillä vauvat käyttävät paljon vaippoja päivittäin.

  7. Jotain viihdyttävää

  Synnytyssairaalassa voi olla paljon odotusaikaa, joten on hyvä ottaa mukaan jotain viihdyttävää, kuten kirja tai lehti. Muista myös ottaa mukaasi ladattu tabletti tai kännykkä, jotta voit etsiä tarvittaessa tietoa synnytykseen liittyen.

  Yhteenvetona, synnytyksessä on hyvä olla hyvin valmistautunut. Muista ottaa mukaan henkilökohtaiset tavarat, makuupussi ja tyyny, imetyssuoja ja rintapumppu, lastenvaunut, vaipat ja vauvan vaatekerta. Lisäksi mukaan kannattaa ottaa jotain viihdyttävää odotusaikaa varten. Toivottavasti nämä vinkit auttavat sinua valmistautumaan synnytyssairaalaan ja synnytykseen. Muista myös kysyä sairaalan henkilökunnalta lisäohjeita ja neuvoja!
  **

 • Sinun täytyy olla kirjautuneena sisään vastataksesi tähän aiheeseen.