Mitä Mukaan Mökille

 • Tämä aihe on tyhjä.
 • Julkaisija
  Artikkelit
 • 21 kesäkuun, 2023 klo 8:58 pm #744

  +

  Mitä Mukaan Mökille?

  Kesä lähestyy ja moni suomalainen suuntaa mökilleen rentoutumaan ja nauttimaan luonnosta. Mökkeily on yksi suomalaisten kesäharrastuksista, mutta mitä kaikkea tulisi pakata mukaan mökille? Tässä artikkelissa käymme läpi muutamia tärkeitä tarvikkeita, jotka kannattaa muistaa ennen mökkiin lähtöä.

  Ruoka ja juoma

  Mökillä kannattaa varata tarpeeksi ruokaa ja juomaa, sillä pääset ehkä harvemmin kauppaan kuin kotona ollessasi. Muista suunnitella ateriat ja ostaa tarvittavat tarvikkeet etukäteen. Suosittelemme myös nappaamaan mukaan eväitä mökille matkan varrelle. Hyvin varustellut mökit voivat sisältää grillin, joten muista hankkia hiili tai kaasu grillin käyttöä varten.

  Siivousvälineet

  Mökilläkin tulee siivota, joten muista pakata mukaan siivousvälineitä. Pölyhuiskaa ja rättiä tarvitset varmasti hyväksi pitämiseen. Pesuaineita tulee myös olla saatavilla. Muista tarkistaa, tarvitseeko mökkisi imuria, moppeja tai muita välineitä.

  Välttämättömät tarvikkeet

  Ainoastaan mökin vuokraajana tiedät tarkalleen, mitä tarvikkeita mökissä on valmiiksi. Muutaman tärkeimmän mukaan ottaminen ei kuitenkaan haittaa. Takkaan tarvitset sytytyspaperia ja -puikkoja. Sateisina päivinä tarvitset pelejä, kirjoja tai elokuvia viihdykkeeksi ja varmuuden vuoksi on syytä hankkia otsalamppu tai taskulamppu.

  Vaatteet ja suojavarusteet

  Mökillä vietetään paljon aikaa ulkona, joten vaatetus on tärkeää. Sään vaihtelut voivat yllättää, joten mukaan kannattaa pakata sekä lämpimiä että viileämpiä vaatteita. Lisäksi kannattaa ottaa mukaan sadevaatteet, kuten sadetakki tai sadeviitta. Myös aurinkosuoja voi olla tarpeen, sillä auringolta voi palaa helposti.

  Lelut ja pelit

  Mökillä on mukavaa viettää aikaa yhdessä, joten lelut ja pelit ovat tärkeitä viihdyttäjiä niin lapsille kuin aikuisillekin. Pakkaa mukaan korttipakka, lautapelejä, pallopeli tai vaikkapa frisbee. Siinä riittää tekemistä niin puutarhassa kuin rannallakin.

  Hygieniatuotteet

  Mökillä tulee välttämättä peseytyä ja vara kannattaa pakata hygieniatuotteet. Muista hankkia saippua, shampoo ja hammastahna. Muut tarpeelliset hygieniatuotteet riippuvat henkilökohtaisista tarpeistasi, mutta muutama vinkki ovat esimerkiksi pyyhe, deodorantti, partakone ja hiusharja.

  Yhteenvetona voi sanoa, että mökkireissulle kannattaa pakata mukaan ruokaa, siivousvälineitä, välttämättömiä tarvikkeita, vaatteita ja suojavarusteita, leluja ja pelejä sekä hygieniatuotteita. Muista myös varautua sateisiin päiviin ja auringonpaisteeseen. Tärkeintä on kuitenkin muistaa ottaa mukaan hyvä mieli ja nauttia rennosta ja rauhallisesta mökkielämästä.
  **

 • Sinun täytyy olla kirjautuneena sisään vastataksesi tähän aiheeseen.