Mitä Mm Tarkoittaa Auton Aktiivinen Turvallisuus

 • Tämä aihe on tyhjä.
 • Julkaisija
  Artikkelit
 • 21 kesäkuun, 2023 klo 8:58 pm #2965

  +

  Mitä MM tarkoittaa auton aktiivisessa turvallisuudessa?

  Autonvalmistajat ovat viime vuosina kiinnittäneet yhä enemmän huomiota auton aktiiviseen turvallisuuteen. Tämä tarkoittaa turvajärjestelmiä ja teknologiaa, jotka auttavat välttämään onnettomuuksia tai vähentämään niistä aiheutuvia vahinkoja.

  Yksi tärkeimmistä käsitteistä auton aktiivisen turvallisuuden alueella on MM eli ”mitigation measures” eli suomeksi vaimennusmenetelmät. Nämä ovat järjestelmiä ja toimintoja, jotka auttavat välttämään onnettomuuksia tai vähentämään niiden vaikutuksia.

  Vaimennusmenetelmiin kuuluu esimerkiksi seuraavat järjestelmät:

  Kolhimisvaroitin

  Kolhimisvaroittimet ovat järjestelmiä, jotka auttavat välttämään pieniä kolhuja ja naarmuja. Ne käyttävät antureita ja kameroita havaitsemaan esteitä auton ympärillä ja antavat kuljettajalle varoituksen, jos hän on liian lähellä toista autoa tai esteitä.

  Kaistanpitoavustin

  Kaistanpitoavustin on järjestelmä, joka auttaa kuljettajaa pysymään oikeassa kaistassa. Se käyttää antureita havaitsemaan, jos auto alkaa poiketa kaistalta ja antaa kuljettajalle varoituksen tai auttaa palauttamaan auton oikealle kaistalle.

  Ajovakauden hallintajärjestelmä

  Ajovakauden hallintajärjestelmä auttaa kuljettajaa pitämään auton hallinnan haastavissa ajo-olosuhteissa. Se voi esimerkiksi säädellä auton nopeutta tai jarrutusta, jos kuljettaja menettää hallinnan autosta.

  Kuljettajan vireystason valvonta

  Kuljettajan vireystason valvonta on järjestelmä, joka käyttää antureita havaitsemaan kuljettajan väsymystä tai muita merkkejä, jotka voivat viitata väsymykseen. Se voi antaa varoituksen kuljettajalle tai muuttaa auton asetuksia, jotta ajoneuvon käyttö olisi turvallisempaa.

  Automaattinen hätäjarrutus

  Automaattinen hätäjarrutus on järjestelmä, joka estää onnettomuuksia hyvin nopeasti. Se käyttää antureita havaitsemaan, jos auto on törmäämässä esteeseen, ja auttaa sitten jarruttamaan auton pysähtymään mahdollisimman nopeasti.

  Yhteenvetona voidaan todeta, että MM eli vaimennusmenetelmät ovat tärkeä osa auton aktiivista turvallisuutta. Ne auttavat kuljettajaa välttämään onnettomuuksia tai vähentämään niistä aiheutuvia vahinkoja. Autonvalmistajat ovat investoineet miljoonia euroja näiden järjestelmien kehittämiseen ja parantamiseen, jotta ajoneuvot olisivat mahdollisimman turvallisia.
  **

 • Sinun täytyy olla kirjautuneena sisään vastataksesi tähän aiheeseen.