Mitä Missä Milloin 1972

 • Tämä aihe on tyhjä.
 • Julkaisija
  Artikkelit
 • 21 kesäkuun, 2023 klo 8:57 pm #2248

  +

  Mitä Missä Milloin 1972 – opas Suomen tapahtumiin

  Vuosi 1972 oli merkittävä Suomessa monella tavalla. Historiallisia tapahtumia tapahtui niin urheilun saralla kuin poliittisella kentälläkin. Tässä artikkelissa käymme läpi joitakin vuoden 1972 tärkeimmistä tapahtumista Suomessa.

  Urheilu

  Vuosi 1972 oli Suomessa olympiavuosi. Münchenin olympialaisissa Suomi saavutti yhteensä seitsemän mitalia, joista kolme oli kultaa. Suurimmat sankarit olivat juoksijat Lasse Virén ja Pekka Vasala, jotka voittivat molemmat kultaa.

  Münchenin olympialaiset ovat kuitenkin ikävästä syystä erityisen muistettavat myös Suomessa. Suomalaiset painijat Jouko Salomäki ja Pertti Karppinen loukkaantuivat vakavasti terrori-iskussa, jossa terroristit sieppasivat Israelin joukkueen jäseniä. Tapaus järkytti koko maailmaa.

  Kulttuuri

  Vuonna 1972 Suomessa oli käynnissä monia kulttuuritapahtumia. Esimerkiksi Helsingissä järjestettiin kesäkuussa Suomi-Filmi -festivaali, joka oli omistettu suomalaiselle elokuvalle.

  Kesällä 1972 myös Suomen suurimmassa kaupungissa Helsingissä järjestetyt Helsingin juhlaviikot keräsivät paljon kävijöitä. Tapahtumaan kuului monia musiikki-, teatteri- ja tanssiesityksiä, joissa nähtiin niin kotimaisia kuin ulkomaisiakin esiintyjiä.

  Politiikka

  Vuonna 1972 Suomessa oli hieman myllerrystä poliittisessa kentässä. Silloinen presidentti Urho Kekkonen oli voimakkaassa asemassa ja kritisoi usein tiettyjä poliittisia päätöksiä.

  Vuonna 1972 keskusteltiin myös paljon Suomen Euroopan unioniin liittymisestä, mutta varsinaista päätöstä asiasta ei tehty vielä tuolloin.

  Talous

  Suomen taloudessa oli 1970-luvun alussa alkamassa nousukausi. Vuonna 1972 väkiluku ylitti viisi miljoonaa, mikä vaikutti positiivisesti talouteen.

  Erityisesti metsäteollisuudella oli suuri merkitys Suomen talouskasvulle 1970-luvulla. Myös ulkomaankauppa alkoi kasvaa ja Suomi alkoi viennissä erikoistua muun muassa metsäteollisuuden tuotteisiin.

  Päätös

  Vuoden 1972 Suomen tapahtumat olivat monipuolisia ja koskettivat monia eri elämänalueita. Urheilun saralla Suomi menestyi hienosti olympialaisissa, mutta terroristi-isku järkytti koko maailmaa.

  Kulttuuritapahtumat, poliittiset keskustelut ja talouskasvu olivat myös merkittäviä vuoden 1972 tapahtumia. Jokainen vuoden 1972 tapahtuma oli tärkeä osa tuolloisen Suomen historiaa.
  **

 • Sinun täytyy olla kirjautuneena sisään vastataksesi tähän aiheeseen.