Mitä Missä Milloin 1967

 • Tämä aihe on tyhjä.
 • Julkaisija
  Artikkelit
 • 21 kesäkuun, 2023 klo 8:56 pm #3882

  +

  Mitä Missä Milloin 1967 – Koko maan tapahtumat yhdessä paikassa

  Mitä Missä Milloin vuosikirja tarjoaa kattavan yleiskatsauksen kaikista Suomessa tapahtuneista merkittävistä tapahtumista vuonna 1967. Vuosi oli monella tapaa merkittävä, ja sen tapahtumat heijastavat aikakauden henkeä ja muutoksia.

  Talouden kehitys oli Suomessa myönteistä. Tuotanto kasvoi, tulojen jakautuminen tasaantui ja työllisyys parani. Tämä loi pohjan muiden yhteiskunnallisten uudistusten toteuttamiselle.

  Vuoden 1967 aikana Suomessa pidettiin useita merkittäviä tapahtumia. Musiikin ystäville oli tarjolla muun muassa Beatlesin Helsingin keikka, joka keräsi paikalle suuren joukon ihmisiä. Erilaiset kongressit ja näyttelyt houkuttelivat myös runsaasti kävijöitä eri puolilta maailmaa.

  Urheilu oli myös merkittävässä roolissa vuonna 1967. Euroopan mestaruudesta jalkapallossa pelattiin finaali Skotlannin ja Jugoslavian välillä, ja alle 18-vuotiaiden jääkiekon MM-kisat pelattiin Suomessa.

  Myös kulttuurielämä kukoisti. Suomessa julkaistiin useita merkittäviä teoksia, kuten Paavo Haavikon ”Puolikas ihminen”, joka oli yksi vuoden myydyimmistä kirjoista. Teatteri- ja oopperaelämyksiä tarjosi Helsingin Kansallisooppera ja -teatteri, jossa esitettiin muun muassa Tšaikovskin ”Jevgeni Oneginin” suomalaisohjaus.

  Vuosi 1967 oli Suomessa myös muutoksen vuosi. Naisten asema yhteiskunnassa alkoi vahvistua, ja ensimmäiset naisopiskelijat hyväksyttiin lääketieteellisiin korkeakouluihin. Myös työehtojen parantaminen oli ajankohtainen asia, ja useissa ammattiliitoissa käytiin työehtosopimuskamppailuja.

  Kaiken kaikkiaan vuosi 1967 tarjosi Suomessa paljon tapahtumia ja mahdollisuuksia. Vaikka aika oli monessa suhteessa erilainen kuin tänä päivänä, tapahtumat ja kehityskulut antavat meille edelleen kuvan siitä, mitä on olla suomalainen ja minkälainen on maamme historia.
  **

 • Sinun täytyy olla kirjautuneena sisään vastataksesi tähän aiheeseen.