Mitä Maksuja Yrittäjä Joutuu Maksamaan

 • Tämä aihe on tyhjä.
 • Julkaisija
  Artikkelit
 • 21 kesäkuun, 2023 klo 8:58 pm #4207

  +
  H2: Mitkä maksut kuuluvat yrittäjän velvollisuuksiin?

  Yrittäjänä toimiminen tuo mukanaan monia vastuita, ja yksi tärkeimmistä niistä on huolehtia kaikista tarvittavista maksuista ja maksuvelvoitteista. Tämä sisältää useita erilaisia maksuja, kuten verot, vakuutukset, eläkemaksut, ja niin edelleen. Seuraavassa tarkastelemme näitä maksuja tarkemmin.

  H2: Verot

  Verot ovat yksi tärkeimmistä yrittäjän maksuvelvoitteista. Yrittäjän on maksettava useita erilaisia veroja riippuen siitä, millainen yritystoiminta on kyseessä. Kaikki yrittäjät ovat velvollisia maksamaan arvonlisäveroa (ALV) liiketoimintansa mukaan. Useimmat yritykset maksavat myös tuloveroa. Näihin veromaksuihin sisältyvät usein myös YEL-maksut.

  H2: Vakuutukset

  Vakuutukset ovat tärkeä osa yrittäjän velvollisuuksia. Joskus voi olla vaikea tietää, millaisia vakuutuksia tarvitaan, mutta yrittäjän on huolehdittava, että hänen liiketoimintansa on asianmukaisesti suojattu. Useimmat liiketoiminnat tarvitsevat ainakin jonkinlaista vastuuvakuutusta, mutta yrittäjän kannattaa tarkistaa nämä asiat yksityiskohtaisemmin henkilökohtaisesti.

  H2: Eläkemaksut

  Yrittäjä on myös vastuussa maksamaan oman eläkevakuutuksensa. Tämä tapahtuu Yrittäjien eläkekassan (YEL) kautta, ja maksut vaihtelevat riippuen siitä, kuinka suuri liiketoiminta on ja kuinka paljon yrittäjä tienaa. On myös syytä muistaa, että eläke on monelle yrittäjälle merkittävä tulevaisuuden taloudellinen turva, joten YEL-maksuja ei kannata laiminlyödä.

  H2: Muut maksut

  Lisäksi yrittäjän voi olla tarpeen maksaa muita maksuja, kuten kuukausittaista vuokraa toimitilasta, sähkö-, puhelin-, internet- ja muita laskuja. Nämä maksut on mahdollista vähentää verotuksessa.

  Yrittäjän maksut voivat tuntua monimutkaisilta ja hämmentäviltä ensin, mutta parhaiten yrittäjä pitää kirjanpidon kuntoon jo yrityksen perustamisen alkuvaiheessa. Näin yrittäjä voi seurata tulovirtojen suhdetta maksettaviin maksuihin ja selvittää, missä on mahdollista tehdä säästöjä. Kannattaa myös muistaa, että verotukseen liittyvät säännöt muuttuvat usein, joten on hyödyllistä seurata alan uutisia ja neuvotella asiantuntevan veroneuvojan kanssa.

  Jokaisella yrittäjällä on vastuu välttyä maksamasta vaadittavia maksuja. Huolellisuus ja hyvä budjetointikäytäntö eivät vielä takaa, että kaikki maksut on hoidettu asianmukaisesti, joten yrittäjän on tärkeä selvittää kaikki velvoitteensa avoimesti. Tämä auttaa yrittäjää välttymään tarpeettomilta rangaistusmaksuilta ja rahoitushaasteilta, jotka voivat muuttaa tulevaisuuden yrittäjyyden perustuksia.
  **

 • Sinun täytyy olla kirjautuneena sisään vastataksesi tähän aiheeseen.