Mitä Maksuja Eläkkeestä Menee

 • Tämä aihe on tyhjä.
 • Julkaisija
  Artikkelit
 • 21 kesäkuun, 2023 klo 8:56 pm #5298

  +
  Mitä Maksuja Eläkkeestä Menee?

  Eläkekohtiessa monet ihmiset alkavat miettiä, mitä maksuja eläkkeestä todellisuudessa menee. Vaikka eläkkeen määrä tuntuu jokaisen henkilökohtaiselta, on tärkeää huomata, että verot ja muut maksut ovat usein suurimmassa osassa jokaisen eläkejärjestelmää.

  Mitä veroja eläkkeestä menee?

  Eläkkeestä maksetaan veroa suurimmassa osassa tapauksista, mutta määrä vaihtelee henkilöstä ja eläkkeen määrästä riippuen. Vero maksetaan sekä valtion että kunnan tasolla, ja veroja voi olla kaksi kertaa vuodessa maksettavien ennakkomaksujen lisäksi.

  Jos eläkkeen määrä on tarpeeksi suuri, se voi olla sinulle verotuksen myötä progressiivisesti suurempi. Tämä tarkoittaa sitä, että veroaste kasvaa sitä enemmän, mitä enemmän eläkkeesi on. Jos eläkkeesi on pieni, sinun ei ehkä tarvitse maksaa veroa lainkaan tai veroasteesi voi olla alhaisempi.

  Jos eläkkeestä menee veroa, sitä pidätetään yleensä suoraan eläkkeesi etukäteen. Tämä tarkoittaa sitä, että et ehkä edes huomaa, että sinulta on pidätetty veroa. Verojen määrästä kannattaa kuitenkin olla tietoinen, sillä verotus olisi pystyttävä huomioimaan taloudellisissa suunnitelmissa.

  Mitä muita maksuja eläkkeistä menee?

  Muiden maksujen määrä riippuu usein sekä henkilöstä että eläkkeen määrästä. Jos olet eläkettä saava henkilö, saatat joutua maksamaan sairausvakuutusmaksua. Maksun määrästä saat lisätietoa kela.fi-sivustolta.

  Joitain eläkkeensaajia saa veronpalautuksia, mutta toisille veronpalautuksia ei välttämättä kerry eläkkeestä. Tämä riippuu henkilön tilanteesta ja eläkkeen määrästä, joten kannattaa olla tietoinen veronpalautusten todellisesta määrästä ja siitä, saako niitä lainkaan.

  Lisäksi eläkkeensaajat joutuvat maksamaan mahdollisia vakuutusmaksuja sekä muita hallinnollisia maksuja. Nämä kulut voivat vaihdella, ja niiden määrästä kannattaa keskustella omien viranomaisten tai eläkkeenhakijan neuvontapalveluiden kanssa.

  Johtopäätös

  Eläkkeestä menevät maksut ovat osa jokaisen eläkekannan kustannuksia. Vaikka verot ovat usein suurimmassa osassa maksuista, kannattaa muistaa myös muut maksut ja kulut, jotka saattavat vaihdella henkilön ja eläkkeen määrän mukaan. Muut maksut voivat sisältää sairausvakuutusmaksuja, vakuutusmaksuja, verojenpidättämistä ja mahdollisia veronpalautuksia.

  On suositeltavaa pitää huolta siitä, että kustannukset ovat hallinnassa eläköitymisen jälkeen. Eläkelain määräyksiä ja linjauksia kannattaa tutkia huolellisesti, jotta kustannuksia ei unohdeta. Joskus kustannukset voivat yllättää, joten on tärkeää olla hyvin valmistautunut eläkkeelle siirtymiseen.
  **

 • Sinun täytyy olla kirjautuneena sisään vastataksesi tähän aiheeseen.