Mitä Maksaa Terassin Rakentaminen

 • Tämä aihe on tyhjä.
 • Julkaisija
  Artikkelit
 • 21 kesäkuun, 2023 klo 8:58 pm #1454

  +
  Mitä Maksaa Terassin Rakentaminen?

  Suomessa on paljon kauniita kesäpäiviä, jotka houkuttelevat viettämään aikaa ulkona. Monet suosivat terassia, jossa voi rentoutua auringonpaisteessa, nauttia ruoasta ja seurasta. Jos harkitset terassin rakentamista, saatat miettiä, mitä se maksaa. Tässä artikkelissa käymme läpi terassin rakentamisen hintoja ja vinkkejä kustannusten hallintaan.

  Terassin rakentamisen hinta riippuu monesta tekijästä, kuten terassin koosta, materiaalivalinnoista ja palkkioista, ja se voi vaihdella huomattavasti eri tilanteissa. Vastauksen kysymykseen ”mitä terassin rakentaminen maksaa” voi siis antaa vain karkeita arvioita. Seuraavassa esimerkkilaskelma auttaa hahmottamaan kustannusten suuruusluokkaa:

  Oletetaan terassin kooltaan olevan noin 20 neliömetriä, joka on tavallinen keskikokoinen terassi. Terassin materiaaliksi on valittu ruskea lehtikuusi, joka on suosittu valinta Suomessa johtuen sen kestävyydestä ja kauniista ulkonäöstä. Työvoiman kustannukset riippuvat alueesta ja ammattilaisen taidoista, mutta esimerkiksi Helsingissä keskimääräinen tuntiveloitus on noin 50 euroa. Tässä esimerkissä oletetaan, että työn kesto on noin viikon.

  Materiaalit:
  Lehtikuusi-lauteet 20 m2 x 49,90 €/m2 = 998 €
  Runkopuut, pilarit ja listat = 500 €
  Kiinnikkeet ja ruuvit = 50 €
  Nurkkapalat ja muut lisätarvikkeet = 100 €
  Yhteensä = 1648 €

  Työ:
  Työvoima-aika noin 40 tuntia x 50 €/h = 2000 €

  Yhteensä = 3648 €

  Tämä esimerkkilaskelma antaa karkean arvion terassin rakentamisen kustannuksista. Muihin tekijöihin, kuten maapohjan valmisteluun ja pohjan tasaukseen, kannattaa varautua rakentajan kanssa neuvotellen.

  Miten hallita terassin rakentamisen kustannuksia?

  1. Suunnittele huolellisesti. Tee selkeä suunnitelma terassin koosta ja muodosta, materiaalivalinnoista, rajauksista ja sisustuksesta. Näin voit välttää ylimääräisiä kustannuksia ja unohtumattomia yksityiskohtia.

  2. Valitse materiaalit tarkasti. Laadukkaat materiaalit kestävät ja säilyttävät kauniin ulkonäkönsä pitkään. Vertaile eri vaihtoehtoja ja pohdi, onko sinulle tärkeämpää ulkonäkö, kestävyys vai hinta.

  3. Pyydä tarjouksia useammalta ammattilaiselta. Vertaile tarjouksia ennen kuin päätät rakentajasta. Muista, että hinnan ohella tärkeitä ovat kokemus, ammattitaito ja referenssit.

  4. Osallistu itse työhön. Omatoimirakentaminen voi säästää paljon kustannuksia, mutta muista olla realistinen taitojesi suhteen.

  5. Rakentaessa kannattaa myös huomioida ympäristöystävällisyys. Esimerkiksi valitsemalla kestävän materiaalin pidemmälle aikavälille voidaan säästää materiaalien kulutuksessa ja hankinnoissa.

  Terassin rakentamisen hintaan vaikuttavat monet tekijät, mutta huolellisella suunnittelulla ja hyvin valitulla ammattilaisella budjetin pitäisi pysyä hallussa. Terassissa viihtyy koko perhe ja se on myös tärkeä investointi kiinteistön arvoon. Muistakaa suunnittelu ja ympäristölliset valinnat tehdessänne: hyvät ratkaisut ovat kestäviä sekä rahallisesti että ekologisesti.
  **

 • Sinun täytyy olla kirjautuneena sisään vastataksesi tähän aiheeseen.