Mitä Maksaa Parketin Hionta Ja Lakkaus

 • Tämä aihe on tyhjä.
 • Julkaisija
  Artikkelit
 • 21 kesäkuun, 2023 klo 8:58 pm #4878

  +
  Mitä maksaa parketin hionta ja lakkaus?

  Parketin hionta ja lakkaus ovat tärkeitä huoltotoimenpiteitä parkettilattian käyttöiän pidentämiseksi ja sen ulkonäön säilyttämiseksi. Hintatasot vaihtelevat alueittain ja yrityksittäin, mutta tässä artikkelissa tarkastellaan arvioituja kustannuksia Suomessa asuville ihmisille.

  Hionnan kustannukset

  Parketin hionta on työläs ja aikaa vievä prosessi, joka vaatii erikoistyökaluja ja ammattitaitoa. Maalaisjärjellä ajateltuna hinnat vaihtelevat huomattavasti riippuen parketin kunnosta ja koosta, sekä siitä kuinka paljon hankalia alueita lattiassa on, kuten nurkkia ja portaita.

  Keskimääräinen hinta parketin hionnalle on noin 20-30 euroa neliömetriltä. Hinta voi kuitenkin vaihdella merkittävästi sen mukaan, mitä tarkalleen hionnassa tapahtuu.

  Jos lattiassa on paljon käytönjälkiä tai halkeamia, jokin tai molemmat voivat vaatia laajemman hionnan ja kalliimman hintatason. Pölynsidonta, joka on välttämätöntä, jotta hionta voidaan suorittaa terveellisessä ympäristössä, myös lisää hintaan. Myös rakennustyömaan sijainti voi vaikuttaa kustannuksiin.

  Näin ollen parketin hiontaan tulisi aina pyytää tarjous, joka perustuu paikallisiin hintoihin ja olosuhteisiin.

  Lakan kustannukset

  Lakan vaihtamista voidaan pitää välttämättömänä toimenpiteenä, sillä lattiassa oleva kuluminen, erityisesti keittiön alueella, voi vaikuttaa ulkonäköön ja likaantumiseen aikaa myöten.

  Suurimpiin kysymyksiin liittyen parkettilakan hiontaan ja lakkaamiseen on se, milloin lattia pitää lakata. Tämä riippuu osittain käytöstä ja käyttökertoista, mutta myös lätäkköjen ja kostuuden määrästä, jonka lattia kestää. Käyttöaika, eli lattian lakkaamisväli, on tarpeen aina tarkistaa, sillä jos lattia on lakattu liian aikaisin, lakan alla oleva puu saattaa kostua, aiheuttaen lakan lohkeamisen.

  Jos parketti on aiemmin lakattu, sen kustannukset ovat yleensä alhaisemmat kuin parketin ensimmäisellä lakkauskerralla. Tämä johtuu siitä, että lakkauskerralla käytetään vähemmän lakkaa, koska vanhan lakan kuoriminen vie jonkin verran parketin pintaa.

  Parkettia voidaan lakata erilaisilla lakoilla, ja jokainen lakka vaikuttaa hintaan. Halvin lakkatyyppi on vesipohjalakka, joten tämä on hyvä vaihtoehto, jos lattiassa ei ole paljon kuluttavia kohtia. Polyuretaanilakka on hieman kestävämpi kuin vesipohjalakka, ja siksi se on suositeltavampi, kun käytetään paljon kuluttavia elementtejä, kuten korkokenkiä.

  Keskimääräiset lakan hinnat ovat 20-30 euroa neliömetriltä.

  Yhteenveto

  Parketin hionnan ja lakkaamisen hinta on keskimäärin noin 40-60 euroa neliömetriltä. Hintatasot vaihtelevat kuitenkin merkittävästi alueiden ja yritysten välillä. Tuotteiden, kulutustekijöiden ja sijainnin arvioimiseksi käyttäjä tulisi ottaa yhteyttä lähimpään parkettifirmaan pyytääkseen yksilöllistetyn tarjouksen.

  Parketin hionta ja lakkaus on huoltotoimenpide, joka pidentää parkettilattian käyttöikää ja parantaa sen ulkonäköä. Kuten aiemmin mainittiin, tarvittava hionnan ja lakan vaihtumiskerta riippuu lattian kunnon ja käytön määrästä. Siltikin, riippumatta parketin kunnosta, se kannattaa aina lakata uudelleen 5-7 vuoden välein, jotta lattia pysyy hyvännäköisenä ja terveellisenä.
  **

 • Sinun täytyy olla kirjautuneena sisään vastataksesi tähän aiheeseen.