Mitä Maksaa Koiran Verikokeet

 • Tämä aihe on tyhjä.
 • Julkaisija
  Artikkelit
 • 21 kesäkuun, 2023 klo 8:58 pm #2731

  +
  Mitä Maksaa Koiran Verikokeet?

  Koirien verikokeiden tärkeys on kiistaton. Niiden avulla voidaan tunnistaa erilaisia sairauksia tai poikkeavuuksia lemmikkisi veren parametreista ja määrittää oikea hoitomenetelmä. Tämä artikkeli käsittelee koiran verikokeiden kustannuksia Suomessa.

  Tyypilliset verikokeet koirille

  Koiran verikokeita on erilaisia, ja niiden hinnat voivat vaihdella merkittävästi. Yleisimpiin verikokeisiin kuuluvat seuraavat:

  – Täydellinen verenkuva (TVK): Tämä kattaa punasolujen määrän, valkosolujen määrän ja verihiutaleiden määrän sekä muita hemoglobiinin ja hematokriitin tietoja. Hinta 30-70 euroa.
  – Veren biokemia: Tämä kattaa maksan, munuaisten ja haiman toiminnan sekä elektrolyyttien ja proteiinien määrän. Hinta 50-100 euroa.
  – Kilpirauhasen toiminnan testit: Tämä kattaa kilpirauhasen hormonien määrän. Hinta 50-100 euroa.
  – Infektiotestit: Tämä kattaa erilaisia bakteereja, viruksia tai punkkeja. Hinta 50-100 euroa.
  – Syövän testaus: Tämä kattaa syöpäsolujen määrän ja niiden leviämisen. Hinta 100-200 euroa.

  Lisäksi on muita testeja, joita voidaan suorittaa koirille, mutta yleensä nämä muut testit edellyttävät joko erikoisosaamista tai kalliita laitteita.

  Koiran verikokeiden hintaan saattaa vaikuttaa myös koiran ikä. Vanhemmilla koirilla saattaa olla enemmän terveysongelmia, joten heidän tulee suorittaa enemmän testejä.

  Kannattaako koiran verikokeisiin investoida?

  Jos haluat pitää lemmikkisi terveenä, verikokeiden tekeminen on hyvä investointi. Koiran verikokeet voivat auttaa hoitamaan sairautta tehokkaammin, jos sitä on, tai tunnistamaan riskit varhaisessa vaiheessa, jolloin ne voidaan hoitaa ennen kuin ne huonontuvat.

  Lisäksi, jos olet kaupassa koiraa, sinua varmasti pyydetään antamaan eläinlääkärin todistus lemmikkisi terveydentilasta. Tämä todistus sisältää yleensä tiedot koiran verikokeista.

  Mikä on koiran verikokeiden hintataso Suomessa?

  Koiran verikokeiden hintojen vaihtelu voi johtua useista tekijöistä, mutta yleensä hinta on riippuvainen siitä, millaisia testejä tehdään, lemmikin ikä ja eläinlääkären klinikoiden hintapolitiikka.

  Alla on esimerkki koiran verikokeiden hintatietoja joiltain eläinklinikoilta Suomessa:

  – Lääkäriasema Evidentia Helsinki – TVK: 34,90 – 60,10€ / Biokemia: 49,20 – 155,50€ / Kilpirauhastesti: 99,10 – 132,30€
  – Eläinsairaala Evidensia Turku – TVK: 31,70 – 51,10€ / Biokemia: 54,90 – 175,10€ / Kilpirauhastesti: 109 – 147€
  – Tammiston Eläinlääkäriasema Vantaa – TVK: 33,70€ / Biokemia: 49 – 95€ / Kilpirauhastesti: 12 – 180€

  Hinnat voivat siis vaihdella paljonkin eri eläinklinikoilla johtuen monista eri tekijöistä. Varmista hinta siitä eläinklinikka Kodinplazassa.

  Mihin kannattaa kiinnittää huomiota verikokeissa?

  Ennen koiran verikokeiden tekemistä on tärkeää keskustella eläinlääkärin kanssa, mitkä testit ovat tarpeen lemmikillesi. Lääkäri voi myös neuvoa, milloin koiran verikokeet tulisi suorittaa.

  On erittäin tärkeää varmistaa, että olet käyttänyt hyvämaineista eläinlääkäriä, jolla on asianmukainen koulutus ja kokemus koirien verikokeiden suorittamisesta.

  On myös tärkeää muistaa, että koiran verikokeet ovat yleensä vain yksi osa diagnoosiprosessia ja että eläinlääkärin on arvioitava monia muita tekijöitä jatkohoidon kannalta.

  Yhteenveto

  Koiran verikokeiden hinta Suomessa voi vaihdella huomattavasti eri tekijöiden vuoksi. Tärkeintä on varmistaa, että keskustelet lemmikkisi eläinlääkärin kanssa, mitkä testit ovat tarpeen, ja että käytät hyvämaineista eläinlääkäriä. Vaikka koiran verikokeiden hinta voi tuntua korkealta, se voi säästää rahaa pitkällä aikavälillä, jos ongelma varhaisessa vaiheessa havaitaan ja hoidetaan asianmukaisesti.
  **

 • Sinun täytyy olla kirjautuneena sisään vastataksesi tähän aiheeseen.