Mitä Maksaa Ilma Vesilämpöpumppu

 • Tämä aihe on tyhjä.
 • Julkaisija
  Artikkelit
 • 21 kesäkuun, 2023 klo 8:58 pm #5067

  +
  Mitä maksaa ilmavesilämpöpumppu Suomessa?

  Ilmavesilämpöpumppu on yksi suosituimmista lämpöpumpputyypeistä Suomessa. Se tarjoaa nopean palautusajan, kestävyyden ja helpon huollon, mikä on houkutteleva vaihtoehto monille kodeille. Tässä artikkelissa tarkastelemme ilmavesilämpöpumpun hintoja Suomessa ja sen potentiaalista säästöä kodin lämmittämisessä.

  Ilmavesilämpöpumpun hinta Suomessa

  Ilmavesilämpöpumpun hinta vaihtelee suuresti tyypin, koon, tehon ja muiden tekijöiden mukaan. Yleisesti ottaen pienemmät lämpöpumput maksavat noin 2 500 eurosta 5 000 euroon, kun taas suuremmat lämpöpumput voivat maksaa 10 000 euroa tai enemmän.

  Ilmavesilämpöpumpun hinta muodostuu laitteistosta ja asennuksesta. Asennuskustannukset ovat yleensä noin 1 000-2 000 euroa, mutta ne voivat vaihdella huomattavasti riippuen talon koosta ja asennuksen monimutkaisuudesta. Siksi on tärkeää pyytää tarjouksia useilta eri yrityksiltä ja verrata niitä huolellisesti.

  Ilmavesilämpöpumpun säästöt

  Vaikka ilmavesilämpöpumppujen hinta voi olla korkea alussa, ne voivat auttaa säästämään huomattavasti energiakustannuksissa pitkällä aikavälillä. Ilmavesilämpöpumput toimivat vedessä ja ovat käteviä niille, jotka asuvat kaupungeissa tai alueilla, joissa maalämpöpumpun asentaminen ei ole mahdollista.

  Ilmavesilämpöpumpulla voi säästää jopa 40-60% lämmityskuluista verrattuna sähkö- tai öljylämmitykseen. Tämä on oikea valinta energiatehokkuudesta kiinnostuneille ihmisille. Ilmavesilämpöpumppujen kulutus on alhaisempi kuin perinteisillä lämmitystavoilla, ja ne voivat auttaa vähentämään kodin ympäristövaikutuksia.

  Lisäbonuksena, monet ilmavesilämpöpumput sisältävät myös ilmastointitoiminnon, joka auttaa viilentämään kotia kesällä. Tämä tarkoittaa, että ilmavesilämpöpumppu voi olla hyödyllinen investointi vuoden ympäri, eikä vain talvella.

  Lopulliset ajatukset

  Ilmavesilämpöpumppu voi olla suuri investointi, mutta se voi auttaa säästämään huomattavasti energiakustannuksissa pitkällä aikavälillä. Jos olet kiinnostunut asentamaan ilmavesilämpöpumpun kotiisi, varmista, että pyydät useita tarjouksia eri yrityksiltä ennen ostamista.

  Lisäksi muista, että ilmavesilämpöpumpun asentaminen voi tarjota myös muita etuja, kuten lisää mukavuutta sisätiloissa ja vähemmän ympäristövaikutuksia. Jos olet valmis tekemään investoinnin ilmavesilämpöpumpuun, se voi olla kannattava vaihtoehto pitkällä aikavälillä.
  **

 • Sinun täytyy olla kirjautuneena sisään vastataksesi tähän aiheeseen.