Mitä Maksaa Hallinnanjakosopimus

 • Tämä aihe on tyhjä.
 • Julkaisija
  Artikkelit
 • 21 kesäkuun, 2023 klo 8:58 pm #3397

  +
  Mitä Maksaa Hallinnanjakosopimus?

  Hallinnanjakosopimus on asiakirja, joka määrittelee kahden tai useamman henkilön tai organisaation omistuksen ja hallinnan jakamisen tietyn omaisuuden suhteen. Tyypillisesti hallinnanjakosopimukset tehdään yhdessä omistettavien kiinteistöjen ja muiden arvokkaiden varojen kuten auton tai veneen suhteen. Tässä artikkelissa keskitymme kuitenkin yhteisomistettujen kiinteistöjen hallinnanjakosopimuksiin ja niiden kustannuksiin.

  Hallinnanjakosopimuksen tärkein tavoite on määritellä miten omaisuutta käytetään, sen hallintaa, ylläpitoa, vakuutuksia, veroja ja muita kuluja koskevat vastuut jaetaan ja miten mahdolliset tappiot ja voitot jaetaan omistajien kesken. Sopimus on hyvin tärkeä, sillä se helpottaa tulevien ongelmien välttämistä ja varmistaa, että kaikki osapuolet ymmärtävät omistajuuteen liittyvät vastuut.

  Yhteisomistettujen kiinteistöjen hallinnanjakosopimukset ovat erityisen yleisiä Suomessa. Suomen lainsäädännön mukaan kaikki yhteisomistajat ovat vastuussa kiinteistön hallinnasta ja ylläpidosta yhtä suuressa määrin ilman kirjallista sopimusta. Mikäli jotain tapahtuu kiinteistölle, vastuu on kaikilla osapuolilla. Tämän takia hallinnanjakosopimuksen tekeminen on tärkeää sekä omaisuuden suojelun kannalta että osapuolten välisen suhteen ylläpidon kannalta.

  Hallinnanjakosopimuksen tekeminen voi olla maksutonta tai maksullista riippuen siitä, palkataanko asiakirjan laatimiseen asianajaja tai lakimies. Suomen lakimiehet hinnoittelevat työnsä yleensä tuntihinnan mukaan tai sopivat kiinteästä hintatarjouksesta asiakkaan kanssa. Hinnat vaihtelevat yksittäisen lakimiehen kokemuksesta ja hinnoittelupolitiikasta riippuen.

  Kilpailu lakimiesalalla on kireää Suomessa ja tämän takia monet lakimiehet tarjoavat ilmaisia aloitusneuvotteluja, joissa he selvittävät asiakkaan tarpeet ja asettavat hinnan työllesi. Tällä tavalla asiakkaat voivat saada palveluja kohtuullisilla hinnoilla.

  Hallinnanjakosopimus voidaan laatia joko paperimuodossa tai sähköisessä muodossa. Painetun asiakirjan tekeminen on usein kalliimpaa kuin sähköisen asiakirjan tekeminen, sillä usein käytetään erikoispaperia ja painotekniikkaa.

  Hallinnanjakosopimuksen hinta vaihtelee yleensä 500 – 1500 euron välillä paperimuodossa ja 300 – 1000 euron välillä sähköisessä muodossa, riippuen sopimuksen laajuudesta ja osapuolten määrästä. Sopimuksen lisäksi tulee aina maksettavaksi lakimiehen tai asianajajan palkkio, joka laskutetaan tuntihinnan mukaan.

  Vaikka hinta voi aluksi tuntua korkealta, hallinnanjakosopimuksen tekeminen on silti hyvä sijoitus. Asiakirjan laatiminen suojaa osapuolten omaisuussyiden lisäksi myös tulevaisuuden suhteita ja voi auttaa välttämään tulevia riitoja ja kustannuksia, jotka syntyvät näistä riidoista.

  Yhteenvetona voidaan todeta, että hallinnanjakosopimukset ovat tärkeitä yhteisomistettujen kiinteistöjen kannalta. Hinta vaihtelee sopimuksen laajuuden ja osapuolten määrän mukaan, mutta kustannukset ovat kohtuullisia sijoitus tulevaisuuden suojaamisen kannalta. Suomi tarjoaa laadukkaita lakipalveluita ja potilasta koskevan asiakirjan tekeminen on helppoa ja kohtuuhintaista.
  **

 • Sinun täytyy olla kirjautuneena sisään vastataksesi tähän aiheeseen.