Mitä Maksaa Ajokortti

 • Tämä aihe on tyhjä.
 • Julkaisija
  Artikkelit
 • 21 kesäkuun, 2023 klo 8:58 pm #3183

  +
  Ajokortti on monelle suomalaiselle välttämätön työkalu, jonka avulla on helppo liikkua paikasta toiseen. Kuitenkin moni miettii, mitä ajokortin saaminen oikein maksaa ja millaisia kuluja ajokortin hankkimiseen liittyy?

  Ajokortin hinta vaihtelee suuresti eri tekijöiden mukaan. Yleisesti ottaen ajokortin hinta koostuu kahdesta osasta: teoriakokeesta ja ajokokeesta.

  Teoriakokeen hinta

  Teoriakoe on ensimmäinen askel ajokortin hankkimisessa. Koe suoritetaan Ajovarman toimipisteessä ja saat vastaukset suoraan tietokoneelta. Kokeessa kysytään kysymyksiä liikenteen säännöistä ja -merkeistä, ajoneuvojen teknisistä tiedoista sekä ajamiseen liittyvistä käytännön tilanteista. Teoriakokeen hinta on noin 35-40 euroa.

  Ajokokeen hinta

  Ajokoe on toinen ja suurempi askel ajokortin hankkimisessa. Ajokoesuoritus maksaa noin 100-120 euroa, mutta tähän hintaan sisältyy aina kaksi ajokoetta, jotka opetustuntien määrästä riippuen suoritetaan joko samalla tai eri ajokerroilla. Ajokokeen hintaan kannattaa varautua huolella, sillä koe on ehdottomasti ajokortin hankkimisen kallein osuus.

  Muut kustannukset

  Moni ajokortin hankkija unohtaa ottaa huomioon myös muita ajamiseen liittyviä kuluja, jotka voivat kertyä valmistautumisvaiheessa. Uuden oppiminen ja harjoittelu edellyttävät usein ajoneuvonvuokrausta, opetusmateriaalien ostamista sekä mahdollisesti lisätunteja ammattilaisen ohjauksessa. Nämä kustannukset voivat olla vaihtelevia ja ne kannattaa selvittää etukäteen, jotta kokonaiskustannukset olisivat tiedossa ennen ajokortin hankkimista.

  Yhteenveto

  Yhteenvedoksi ajokortin hinnasta voidaan sanoa, että se riippuu suuresti opetustuntien määrästä ja opetusmenetelmistä. Jos aikoo käyttää juuri ja juuri opetuksen minimimäärän, voi ajokortin saada yllättävänkin halvalla. Toisaalta lisätuntien kulut, opetusmateriaalien hinnat ja mahdolliset muut kulut voivat nostaa kulutusta merkittävästi.

  Jos olet pohtimassa ajokortin hankkimista, kannattaa aina selvittää etukäteen ajokoulujen hintoja ja palveluita. Vertailu auttaa sinua löytämään itsellesi sopivimman ja edullisimman vaihtoehdon. Muista myös, että ajokortti on pitkäaikainen sijoitus, joka helpottaa jokapäiväistä elämääsi.
  **

 • Sinun täytyy olla kirjautuneena sisään vastataksesi tähän aiheeseen.