Mitä Lumikko Syö

 • Tämä aihe on tyhjä.
 • Julkaisija
  Artikkelit
 • 21 kesäkuun, 2023 klo 8:55 pm #4459

  +

  Mitä Lumikko Syö Suomessa?

  Lumikko on Suomessa elävä pikkunisäkäs, joka kuuluu näätäeläinten lahkoon. Se asuttaa yleisesti pohjoisinta Suomea Lapissa ja Koillismaalla. Lumikko on monipuolinen syöjä, jonka ravinto koostuu pääasiassa pienistä nisäkkäistä, linnuista ja hyönteisistä.

  Pikkunisäkkäät

  Lumikko metsästää pieniä nisäkkäitä, kuten myyriä ja päästäisiä. Myyrät ovat lumikon tärkein ravintolähde talvella, kun muut saaliskelpoiset eläimet ovat vähissä. Lumikko käyttää erikoista aistiaan, jonka avulla se löytää myyräkuoppia lumen alta. Kun lumikko löytää myyrän pesän, se kaivaa kuopan auki ja kaivautuu lumen alle saadakseen myyrän kiinni.

  Linnut

  Lumikko syö myös linnunmunia ja pikkulintuja. Joissain tapauksissa lumikko ryöstää pesän ja syö linnunmunat tai poikaset. Lumikko on taitava kiipeilijä ja se pääsee helposti metsän korkeimpiin puihin, jolloin se löytää helposti pesiä.

  Hyönteiset

  Lumikko syö paljon hyönteisiä, kuten kovakuoriaisia ja kärpäsiä. Ne ovat erityisen tärkeitä ravintolähteitä keväisin, kun lumi alkaa sulaa ja tulee näkyviin maaperän pintakerros. Lumikko löytää helposti hyönteisiä maaperän yläkerroksesta ja saa niistä energiaa selviytyäkseen kevään haasteista.

  Kalat ja sienet

  Lumikko syö myös kaloja ja sieniä, mikäli niitä on saatavilla. Pohjoisessa on paljon järvialueita, joissa lumikko voi kalastaa. Sienikauden aikana lumikot käyvät myös sienimetsällä, jossa ne syövät herkullisia sieniä.

  Yhteenveto

  Lumikko on monipuolinen syöjä, joka selviytyy vaikeissa olosuhteissa hyödyntämällä eri ravintolähteitä. Myyrät ja linnut ovat sen tärkeimmät ravintolähteet, kun taas hyönteiset ja kalat ovat lisäravintoa. Sienet ovat myös osa sen ruokavalioita. Lumikon ruokavalio on erityisen tärkeä ymmärtää, kun halutaan suojella tätä arvokasta lajia ja sen elinympäristöjä.

  **

 • Sinun täytyy olla kirjautuneena sisään vastataksesi tähän aiheeseen.