Mitä Lisäravinteita Kannattaa Käyttää

 • Tämä aihe on tyhjä.
 • Julkaisija
  Artikkelit
 • 21 kesäkuun, 2023 klo 8:58 pm #3501

  +

  Mitä Lisäravinteita Kannattaa Käyttää?

  Monipuolinen ja terveellinen ravitsemus on tärkeä osa hyvinvointia, mutta välillä ruokailutottumukset eivät aina riitä tarjoamaan kaikkea sitä, mitä keho tarvitsee. Tällöin lisäravinteet voivat olla avuksi. Lisäravinteet eivät kuitenkaan ole tarpeellisia kaikille, ja jokaisella ihmisellä on omanlaisensa tarpeet. Tässä artikkelissa käydään läpi, mitä lisäravinteita kannattaa käyttää, ja milloin niiden käyttö on perusteltua.

  Proteiinilisät

  Proteiinilisät ovat yleisin lisäravinne, jonka käyttö on perusteltua. Proteiini on tärkeä kehon rakennusaine, ja sen saanti on erityisen tärkeää urheilijoille ja kuntoilijoille, jotka haluavat edistää lihaskasvua ja palautumista. Proteiinilisät ovat kätevä tapa saada lisäravinteita ruokavalioon, varsinkin niille, jotka noudattavat kasvisruokavaliota tai eivät saa riittävästi proteiinia ruoasta. Proteiinia voi saada myös monipuolisesti esimerkiksi lihasta, kalasta, kananmunista, pähkinöistä ja siemenistä.

  Omega-3-rasvahapot

  Omega-3-rasvahapot ovat tärkeitä elimistön toiminnan kannalta, ja niiden saanti on erityisen tärkeää sydämen terveydelle ja aivojen toiminnalle. Omega-3-rasvahapoista saatavia hyötyjä on tutkittu paljon, ja monet suosittelevat omega-3-lisien käyttöä ravitsemuksen täydentämiseksi. Omega-3-rasvahappoja löytyy kalasta, pellavansiemenistä, chia-siemenistä ja pähkinöistä.

  Vitamiinit ja hivenaineet

  Vitamiinilisät voivat olla hyödyllisiä erityisesti niille, jotka jättävät jotain tiettyä ruoka-ainetta pois ruokavaliostaan, kuten kasvissyöjille tai maidottomalle ruokavaliolle. Vitamiinit voivat auttaa täyttämään päivittäistä tarvetta ja edistää terveyttä. Erityisesti talvikuukausina D-vitamiinilisistä voi olla hyötyä, sillä Suomessa auringonvalon määrä on vähäinen. Hivenaineissa esimerkiksi raudan tai magnesiumin saanti voi olla haastavaa ruokavaliosta saannin kannalta, minkä vuoksi lisiä voi tarvita.

  Probiootit

  Probiootit ovat eläviä maitohappobakteereja, jotka voivat auttaa edistämään hyvän bakteerikannan kasvua suolistossa. Probiootteja löytyy esimerkiksi jogurteista ja hapankaalista, mutta niiden saanti voi olla haastavaa tiettyjen ruokavalioiden tai mahdollisten allergioiden vuoksi. Probioottien käyttöä kannattaa harkita erityisesti silloin, kun halutaan edistää suoliston terveyttä ja immuunipuolustusta.

  Yhteenveto

  Lisäravinteet eivät ole tarpeellisia kaikille, mutta niillä voi olla hyötyä, jos ravinnonsaanti ei ole riittävää. Proteiinilisät ovat yleensä turvallisia ja hyödyllisiä lihasten kasvun ja palautumisen edistämiseksi, kun taas omega-3-rasvahapot voivat edistää aivojen ja sydämen toimintaa. Vitamiinien ja hivenaineiden lisiä kannattaa harkita aina yksilöllisten tarpeiden mukaan, ja probiootit voivat auttaa edistämään suoliston terveyttä ja immuunipuolustusta. Ennen lisäravinteiden käyttöä kannattaa kuitenkin aina keskustella lääkärin tai ravitsemusterapeutin kanssa, jotta varmistetaan lisäravinteiden soveltuvuus ja turvallisuus käyttäjälle.
  **

 • Sinun täytyy olla kirjautuneena sisään vastataksesi tähän aiheeseen.