Mitä Liikkumattomuus Aiheuttaa

 • Tämä aihe on tyhjä.
 • Julkaisija
  Artikkelit
 • 21 kesäkuun, 2023 klo 8:58 pm #2856

  +

  Mitä liikkumattomuus aiheuttaa?

  Liikkumattomuus on nykypäivän ihmisen keskeisiä terveysriskejä. Monien päivittäiset työt ovat yhä enemmän istumiseen perustuvia ja yhteiskuntamme käyttää huomattavan paljon aikaa tietokoneen äärellä. Vaikka arkiliikunta ei riitä korvaamaan kuntoilua, on se tärkeä osa hyvinvointia. Tässä artikkelissa käymme läpi liikkumattomuuden vaikutukset suomalaisiin, ja millä tavoin voit ennaltaehkäistä niitä.

  1. Liikkumattomuus aiheuttaa terveysriskejä

  Vaikka liikkumattoman ihmisen elämä saattaa vaikuttaa helpolta, se piilee terveysriskien takana. Liikkumattomuus edistää useiden sairauksien, kuten sydän- ja verisuonisairauksien, diabeteksen, lihavuuden ja masennuksen, kehittymistä. Liikkumattomuus voi aiheuttaa kroonista stressiä, joka puolestaan vaikuttaa negatiivisesti mielenterveyteen.

  2. Liikkumattomuus heikentää fyysistä kuntoa

  Liikkumattomuus heikentää fyysistä kuntoa useilla eri tavoilla. Liikkumattomuus heikentää nivelten liikkuvuutta, koska istuminen samassa asennossa useita tunteja päivässä jäykistää lihaksia. Kuntonsa heikkeneminen voi tapahtua noin neljässä kuukaudessa, jos fyysinen aktiivisuus loppuu kokonaan. Fyysinen aktiivisuus pitää meidät kunnossa ja parantaa vastustuskykyämme sairauksia vastaan.

  3. Liikkumattomuus aiheuttaa niska- ja selkäongelmia

  Liikkumattomuus ja istuminen vaikuttavat negatiivisesti niska- ja selkäkipujen kehittymiseen. Niskan- ja selän asennot vaikuttavat suoranaisten nivelten liikkuvuuteen, ja kumartuneessa asennossa kaikki kehon paino kohdistuu niskan ja selän varaan. Tämä rasitus saattaa aiheuttaa negatiivisia vaikutuksia.

  4. Liikkumattomuus tappaa

  Tutkimusten mukaan liikkumattomuus ja istuminen liian pitkään voivat aiheuttaa useita vaarallisia terveysriskiä ja ennenaikaista kuolemaa. Tämä johtuu siitä, että fyysinen aktiivisuus edistää kehon nukleiinihappojen ja entsyymien muodostumista.

  Miten voit torjua liikkumattomuuden vaikutuksia?

  On olemassa useita tapoja, joilla voit torjua liikkumattomuuden vaikutuksia. Parhaaksi ratkaisuksi on ottaa osaa säännölliseen liikuntaharrastukseen. Vaikka arkiliikunta ei korvaa kuntoilua, se on hyvä tapa kiinnittää huomiota fyysiseen aktiivisuuteen. Jos työskentelet yli neljä tuntia päivässä tietokoneen äärellä, muista pitää lyhyitä taukoja, jolloin voit venytellä ja kävellä. Pienet asiat, kuten porraskävely, pyöräily, tai jopa kävelylenkit, voivat ennaltaehkäistä liikkumattomuuden vaikutuksia.

  Lopuksi

  Liikkumattomuus on nykypäivän suurimpia terveysriskejä. Sen vaikutukset eivät suinkaan ilmene yhdessä yössä, mutta pikkuhiljaa se heikentää kehon kuntoa ja altistaa mahdollisille kroonisille terveysongelmille. On tärkeää tietää nämä vaikutukset ja pyrkiä ottamaan käyttöön säännöllisen liikunnan sekä vaihtaa istuva elämäntapa aktiivisempaan. Muista, että liikkuminen on paras tapa vaalia omaa terveyttäsi.
  **

 • Sinun täytyy olla kirjautuneena sisään vastataksesi tähän aiheeseen.