Mitä Lihansyöjäkasvi Syö

 • Tämä aihe on tyhjä.
 • Julkaisija
  Artikkelit
 • 21 kesäkuun, 2023 klo 8:58 pm #3434

  +

  Mitä Lihansyöjäkasvi Syö?

  Mitkä ovat lihansyöjäkasveja?

  Lihansyöjäkasvit ovat kasveja, jotka kykenevät saamaan ravintonsa muustakin kuin maaperästä tai ilmasta. Nämä kasvit saavat ravintonsa pienistä hyönteisistä ja muista eläimistä, joita ne pyydystävät erityisillä ansapaikoillaan. Suomessa kasvaa luonnonvaraisena ainoastaan kahdeksan lihansyöjäkasvilajia, mutta kasveja kasvatetaan myös huonekasveina kotona.

  Mistä lihansyöjäkasvit saavat ravintonsa?

  Lihansyöjäkasvit saavat ravintonsa saalistamalla hyönteisiä ja muita pieniä eläimiä. Kasvit käyttävät ansapintoja, joihin hyönteiset jäävät kiinni ja joista kasvi voi sitten imeä ravintonsa. Ansapintoina lihansyöjäkasveilla voi olla esimerkiksi ansoja, sapenesteisiin upotettuja karvoja tai leväisiä lehtiä, joiden pinnalla on tahmeaa nestettä.

  Mitä hyönteisiä lihansyöjäkasvit syövät?

  Lihansyöjäkasvit syövät yleensä pieniä hyönteisiä, kuten kärpäsiä, hyttysiä, sääskiä ja sahapistiäisiä. Suuremmat hyönteiset ja muut eläimet eivät yleensä ole riittävän pieniä, jotta lihansyöjäkasvit voivat saada ne tarttumaan ansapintaan.

  Miten lihansyöjäkasvi sulattaa ravintonsa?

  Lihansyöjäkasvien ruoansulatusjärjestelmä on erilainen kuin muiden kasvien. Kasvit joutuvat käsittelemään saaliinsa ruoansulatusentsyymien avulla, sillä ne eivät voi käyttää kasvien tavallista photosynthesis-järjestelmää ravintonsa valmistamiseen. Lihansyöjäkasvien ruoansulatusentsyymit kykenevät sulattamaan hyönteisen osat, kuten proteiinit, aminohapot ja hiilihydraatit.

  Mitä muita ravintoja lihansyöjäkasvit tarvitsevat?

  Vaikka lihansyöjäkasvit saavat ravintonsa hyönteisistä, kasvit tarvitsevat myös muita ravintoaineita kasvuprosessinsa ylläpitämiseen. Kasvit tarvitsevat erityisesti typpipitoisia aineita, joita ne saavat yleensä maaperän kautta. Lihansyöjäkasvit voivat kuitenkin imeä osan vaaditusta typestä saalistamistaan hyönteisistä.

  Miten lihansyöjäkasveja hoidetaan?

  Lihansyöjäkasveista on tullut yhä suositumpia huonekasveja, sillä ne ovat erittäin kauniita ja kiinnostavia kasveja. Niiden hoito on kuitenkin hieman erilaista kuin muiden kasvien. Kasveille pitää tarjota esimerkiksi kirkasta valoa, tarpeeksi kosteutta ja sopivanlaista kasvualustaa. Lihansyöjäkasvit tarvitsevat myös riittävästi saalistamiaan hyönteisiä, jotta ne voivat kasvaa ja kehittyä normaalisti.

  Johtopäätös

  Lihansyöjäkasveilla on kyky saada ravintonsa pienistä hyönteisistä ja muista eläimistä, jotka ne saalistavat erityisillä ansapinnoilla. Suomessa kasvaa vain muutama lihansyöjäkasvilaji, mutta niitä kasvatetaan ympäri maailmaa myös huonekasveina. Lihansyöjäkasvien hoito vaatii hieman enemmän huolenpitoa kuin muiden kasvien, mutta kauniit ja mielenkiintoiset kasvit voivat tuoda paljon iloa kotiin.
  **

 • Sinun täytyy olla kirjautuneena sisään vastataksesi tähän aiheeseen.