Mitä Leppäkerttu Syö Talvella

 • Tämä aihe on tyhjä.
 • Julkaisija
  Artikkelit
 • 21 kesäkuun, 2023 klo 8:57 pm #488

  +

  Mitä leppäkerttu syö talvella?

  Suomen talvi on pitkä ja kylmä, ja monet eläimet joutuvat etsimään erilaisia keinoja selviytyäkseen talven yli. Leppäkertut ovat yleisiä ja rakastettuja hyönteisiä, mutta moni saattaa miettiä, mitä ne syövät talvella, kun ravinto on niukkaa.

  Leppäkertut ovat yleensä aktiivisia kesäkaudella, jolloin ne syövät eri kasvien lehtiä ja kukkia. Talvella leppäkertut menevät horrokseen, joten ne eivät tarvitse samanlaista ravintoa kuin kesällä. Horrostila auttaa leppäkerttuja selviytymään kylmästä ilmasta ja ravinnon puutteesta.

  Leppäkerttujen horrostila kestää yleensä talven yli ja ne heräävät keväällä, kun lämpötila nousee ja ravintoa on taas saatavilla. Horrostila auttaa leppäkerttuja säästämään energiaa, sillä talvella ne hidastavat aineenvaihduntaansa ja kuluttavat vähemmän energiaa.

  Mutta mitä leppäkertut syövät talvella? Vaikka ne ovat horroksessa, ne saattavat syödä lunta ja jäätä, jolloin ne saavat juotua vettä. Lisäksi leppäkerttujen elimistössä on varastoitu aineita, joita ne voivat käyttää energianlähteenä talven aikana.

  Leppäkertut voivat myös syödä hyönteisiä, kuten kirvoja ja muita pieniä hyönteisiä, jotka ovat talvehtineet eri paikoissa. Leppäkertut ovat petoja ja syövät erilaisia hyönteisiä ympäri vuoden, mutta talvella niiden ruokavalio on hyvin rajoitettu.

  Leppäkerttuja on eri lajeja, ja eri leppäkertut voivat syödä hieman erilaista ruokaa talvella. Esimerkiksi kotkansiipileppäkertut saattavat syödä talvella myös sienirihmastoja ja muita kasvien aineita.

  Yhdenkin leppäkertun ruoansulatusjärjestelmä on tehty siten, että ne pystyvät suodattamaan ravinnostaan erilaisia aineita, kuten sokeria ja proteiineja, joita ne voivat käyttää energianlähteenä talvella.

  Suomessa leppäkerttuja on paljon, ja ne ovat suosittuja kasvinsuojelijoita. Leppäkertut ovat hyödyllisiä monille kasveille, sillä ne syövät esimerkiksi kirvoja, jotka voivat vahingoittaa kasveja.

  Vaikka leppäkertut tarvitsevat ravintoa selviytyäkseen talvella, niiden ruokavalio on hyvin rajoitettu. Horrostilassa ne pärjäävät hyvin ilman ruokaa, mutta herätessään keväällä ne alkavat jälleen etsiä ravintoa ja auttavat samalla suojelemaan kasveja.
  **

 • Sinun täytyy olla kirjautuneena sisään vastataksesi tähän aiheeseen.