Mitä Lentolaukkuun

 • Tämä aihe on tyhjä.
 • Julkaisija
  Artikkelit
 • 21 kesäkuun, 2023 klo 8:58 pm #4444

  +

  Matkalle lähdössä? Tässä vinkkejä, mitä pakata lentolaukkuun

  Kun matkustaa lentäen, yksi tärkeimmistä asioista on tietää mitä pakata mukaan lentolaukkuun. Jokaisella lentoyhtiöllä on omat reppupainosäännöt ja rajoitukset matkatavaroiden koolle, joten tarkista aina etukäteen matkasi lentoyhtiön säännöt.

  Mutta mitä pakata lentolaukkuun Suomessa asuville ihmisille?

  Vaatteet

  Oikeanlaiset vaatteet vaihtelevat matkan tarkoituksesta ja kohteesta. Yleisperiaatteena kuitenkin on, että vaatteiden tulee olla mukavia ja helppoja yhdistellä asukokonaisuuksiin.

  Olisi hyvä pakata muutamia perusvaatteita, kuten t-paitoja, farkkuja ja housuja. Kannattaa miettiä myös, mitä harrastuksia tai aktiviteetteja matkalla aikoo tehdä ja pakata sen mukaan sopivat vaatteet.

  Mikäli matkustaa ulkomaille, on hyvä muistaa ottaa mukaan myös lämpimämpiä vaatteita, sillä sääolosuhteet voivat olla hyvin erilaiset kuin Suomessa.

  Kosmetiikka ja hygieniatuotteet

  Kosmetiikka ja hygieniatuotteet ovat tärkeä osa matkatavaroita. Olisi hyvä pakata mukaan muun muassa hammasharja, -tahna, -lanka, saippua, shampoo ja hoitoaine.

  Muista myös, että lentolaukkuun saa laittaa vain alle 100 millilitran kokoisia nestepulloja ja niitä voi olla korkeintaan yksi litra henkilöä kohden. Näitä sääntöjä noudattamalla vältyt turhilta turvatarkastukselta.

  Laturit ja tarvikkeet

  Teknologialla on tärkeä rooli matkalla, joten kannattaa pakata mukaan tarvittavat laturit ja muut tarvikkeet. Tärkeimmät laitteet ovat yleensä matkapuhelin, tabletti ja kamera.

  Muista myös ottaa mukaan varalaturi, jotta akku ei lopu kesken matkan. Jos matkustaa ulkomaille, on muistettava myös tarvittavat muuntajat ja adapterit sähkölaitteille.

  Asiakirjat

  Älä unohda pakata mukaan tarvittavia asiakirjoja, kuten passia, viisumia ja matkalippuja. Muista myös ottaa mukaan vähintään yksi kuvallinen henkilöllisyystodistus.

  On myös hyvä ottaa kirjalliset kopiot tärkeimpien asiakirjojen tiedoista, jotta ne on helppo löytää tarvittaessa.

  Viimeiset vinkit

  Muutamia muita asioita, jotka kannattaa muistaa, ovat matkavakuutuksen hankkiminen, valuutan vaihtaminen ja tietysti matkakassin pakkaaminen.

  Matkustaessa on hyvä olla myös joustava, sillä odottamattomia asioita voi tapahtua. Tärkeintä on kuitenkin nauttia matkasta ja pysyä avoinna uusille kokemuksille.

  Nämä vinkit auttavat sinua pakkaamaan oikeanlaiset tavarat lentolaukkuusi. Muista myös tarkistaa, mikä on oman lentoyhtiösi matkatavaroiden painoraja, jotta vältyt ylimääräisiltä kuluilta. Onnea matkaan!
  **

 • Sinun täytyy olla kirjautuneena sisään vastataksesi tähän aiheeseen.