Mitä Leipoa Puolukoista

  • Tämä aihe on tyhjä.
  • Julkaisija
    Artikkelit
  • 21 kesäkuun, 2023 klo 8:58 pm #759

    +

    Mitä Leipoa Puolukoista? – Herkullisia Reseptejä Syksyyn

    Syksy on parasta aikaa nauttia tuoreista marjoista, ja yksi suomalainen suosikki on ehdottomasti puolukka. Tämä hapokas marja on täynnä C-vitamiinia ja muita hyödyllisiä ravintoaineita, ja sen maukkaan makuiset marjat sopivat mainiosti niin suolaisiin kuin makeisiin leivonnaisiin. Tässä muutama herkullinen resepti, jotka kannattaa kokeilla syksyn aikana.

    Puolukkapiirakka

    Puolukkapiirakka on klassikko, joka sopii niin arki- kuin juhlapöytäänkin. Tämä ohje on helppo valmistaa, ja sen suussa sulava maku tulee varmasti hurmaamaan kaikki vierailijasi.

    Tarvitset:

    • 4 dl puolukoita
    • 1,5 dl sokeria
    • 2 dl vehnäjauhoja
    • 1 tl leivinjauhetta
    • 0,5 tl vaniljasokeria
    • 75 g voita
    • 1 kananmuna
    • 1 dl maitoa

    Valmistus:

    1. Laita uuni lämpenemään 175 asteeseen.
    2. Sekoita sokeri, vaniljasokeri, vehnäjauhot ja leivinjauhe kulhossa.
    3. Lisää joukkoon sulatettu voi, kananmuna ja maito.
    4. Sekoita tasaiseksi taikinaksi.
    5. Lisää puolukat taikinan joukkoon ja sekoita varovasti.
    6. Kaada taikina voidellun piirakkavuoan pohjalle.
    7. Paista uunissa noin 30 minuuttia, kunnes piirakka on kypsä ja kullanruskea.
    8. Anna piirakan jäähtyä hetki ennen tarjoilua.

    Puolukkamuffinit

    Puolukkamuffinit ovat herkullinen, mutta kevyt herkku, joka sopii mainiosti kahvipöytään tai välipalaksi. Tämän reseptin avulla voit valmistaa meheviä ja terveellisiä muffineita, joita on helppo tehdä suurempikin määrä kerralla.

    Tarvitset:

    • 2 dl vehnäjauhoja
    • 1 dl kaurahiutaleita
    • 1 dl fariinisokeria
    • 2 tl leivinjauhetta
    • 1 tl vaniljasokeria
    • 2 dl maitoa
    • 1 kananmuna
    • 50 g voita, sulatettuna
    • 1,5 dl puolukoita

    Valmistus:

    1. Laita uuni lämpenemään 200 asteeseen.
    2. Sekoita kaikki kuivat ainekset kulhossa.
    3. Sekoita joukkoon maito, kananmuna ja sulatettu voi.
    4. Lisää lopuksi puolukat taikinan joukkoon ja sekoita varovasti.
    5. Jaa taikina muffinipellin koloihin.
    6. Paista uunissa noin 15-20 minuuttia, kunnes muffinit ovat kypsiä.
    7. Anna muffinien jäähtyä hetki ennen tarjoilua.

    Puolukka-juustokakku

    Jos kaipaat hieman juhlavampaa herkkua, voit kokeilla valmistaa suussa sulavaa puolukka-juustokakkua. Tämä resepti on erittäin helppo, ja sen avulla voit valmistaa herkullisen ja maukkaan kakun ilman suuria ponnisteluja.

    Tarvitset:

    • 200 g Digestive-keksejä
    • 75 g voita, sulatettuna
    • 400 g maustamatonta tuorejuustoa
    • 2 dl vispikermaa
    • 1 dl sokeria
    • 1 tl vaniljasokeria
    • 2 tl liivatejauhetta
    • 0,5 dl sitruunamehua
    • 1 dl puolukoita

    Valmistus:

    1. Murskaa keksit monitoimikoneessa tai pussin sisällä kaulimen avulla.
    2. Lisää sulatettu voi keksimurskaan ja sekoita hyvin.
    3. Painele seos irtopohjavuoan pohjalle ja laita jääkaappiin odottamaan täytteen valmistumista.
    4. Vatkaa kerma pehmeäksi vaahdoksi.
    5. Lisää joukkoon tuorejuusto, sokeri ja vaniljasokeri ja vatkaa vielä hetki.
    6. Liuota liivatejauhe sitruunamehuun ja anna sen turvota hetki.
    7. Lisää liivateseos tuorejuustoon ja sekoita hyvin.
    8. Sekoita lopuksi joukkoon puolukat tasaisesti.
    9. Kaada seos keksipohjan päälle ja anna kakun hyytyä jääkaapissa vähintään 3-4 tuntia.
    10. Koristele kakku halutessasi tuoreilla marjoilla tai vaikkapa suklaarouheella.

    Nämä ovat vain muutama esimerkki siitä, mitä herkullista voit leipoa syksyisen puolukan avulla. Kokeile rohkeasti erilaisia reseptejä ja anna mielikuvituksen lentää – herkulliset yllätykset saattavat odottaa sinua keittiössäsi.
    **

  • Sinun täytyy olla kirjautuneena sisään vastataksesi tähän aiheeseen.