Mitä Leipoa Ilman Vehnäjauhoja

 • Tämä aihe on tyhjä.
 • Julkaisija
  Artikkelit
 • 21 kesäkuun, 2023 klo 8:57 pm #811

  +
  Mitä Leipoa Ilman Vehnäjauhoja?

  Monet meistä saattavat kokea hankalaksi löytää vaihtoehtoisia, gluteenittomia leivonnaisia. Se on erityisen haastavaa silloin, kun vehnäjauhoja käytetään perinteisesti lähes kaikissa leivonnaisissa. Onneksi on olemassa suuri määrä vaihtoehtoisia jauhoja, joita voi käyttää ohjeisiin, jotka perinteisesti vaativat vehnäjauhoja.

  Riisijauhoja

  Riisijauhot ovat erityisen hyödyllisiä, sillä ne ovat hyvin vähärasvaisia eikä niissä ole lainkaan kolesterolia. Ne ovat suurelta osin mauttomia ja neoksentumattomia, lisäksi ne sopivat hyvin erilaisiin leivonnaisiin.

  Maissijauhot

  Maissijauhot sopivat hyvin monenlaisiin resepteihin, joissa voi käyttää perinteistä vehnäjauhoa. Maissijauhojen kanssa on hyvä kuitenkin olla varovainen, sillä ne ovat usein erittäinkin karkeita, ja niiden käyttö leivonnassa saattaa vaatia muutoksia reseptissä.

  Kookosjauhoja

  Kookosjauhoja käytetään usein paitsi leivonnassa, myös ruoanlaitossa. Niidenrasvapitoisuus on alhainen, ja ne ovat loistava kuitulähde. Kookosjauhot eivät aina toimi sellaisenaan ohjeissa, joten niitä käytettäessä on hyvä ottaa huomioon se, että leivonnassa voi vaatia jonkinlaista muokkausta.

  Tattarijauhot

  Tattarijauhoja käytetään usein gluteenittomassa leivonnassa vaihtoehtoisena vehnäjauholle. Tattarijauhot ovat mausteisia ja voimakkaan makuista, ja niitä on erittäin helppo käyttää.

  Kikherneenjauhot

  Kikherneenjauhot ovat suosittuja erityisesti Välimeren alueella, mistä on peräisin paljon herkullisia leipomuksia. Kikherneenjauhoissa on runsaasti proteiinia, ja ne ovat erityisen hyödyllisiä vehnäjauhojen korvikkeena.

  Kvinoa

  Kvinoa ei ole perinteinen jauho, mutta sitä voidaan käyttää monenlaiseen leivontaan. Kvinoa sisältää runsaasti proteiinia ja antioksidantteja, mikä tekee siitä erinomaisen aineksen monenlaisten terveellisten leivonnaisten ja ruokien valmistamiseen.

  Kaikki edellä mainitut jauhot ovat saatavilla nykyään laajasti, ja ne ovat usein myös kohtuullisen hintaisia. Ne sopivat hyvin erilaisille henkilöille, jotka haluavat pitää gluteenittomaa elämäntapaa tai tarvitsevat vaihtelua tavalliseen leipomiseen.

  Yhteenvetona

  Leipominen ilman vehnäjauhoja ei ole ongelma. On olemassa runsaasti vaihtoehtoja, jotka tarjoavat erilaisiin kokemuksiin, makuihin ja tekstuureihin. Vaihtoehtoja löytyy aina vauvasta vanhaan, niille jotka ovat allergisia vehnälle, tai haluavat terveellisemmän elämäntavan.
  **

 • Sinun täytyy olla kirjautuneena sisään vastataksesi tähän aiheeseen.