Mitä Lehtokotilo Ei Syö

 • Tämä aihe on tyhjä.
 • Julkaisija
  Artikkelit
 • 21 kesäkuun, 2023 klo 8:58 pm #872

  +
  Mitä Lehtokotilo Ei Syö?

  Lehtokotilosta on tullut Suomessa jo vuosien ajan jokakesäinen keskustelunaihe, sillä se on levinnyt maassamme laajalle alueelle ja aiheuttanut harmia monille puutarhaharrastajille. Lehtokotilo on nimittäin tunnettu siitä, että se syö hyvin monenlaisia kasveja, ja se onkin yksi lajimme suurimmista puutarhan vihollisista. On kuitenkin olemassa muutamia kasveja, joita lehtokotilo ei syö.

  Lehtokotilo on alun perin kotoisin eteläisemmältä Euroopasta, ja se on levinnyt Suomeen ihmisten matkustamisen myötä. Laji on sopeutunut Suomen ilmastoon hyvin, mikä on johtanut sen nopeaan leviämiseen. Lehtokotiloita onkin nykyään jo Suomen koko manneralueella.

  Lehtokotiloa on vaikea pitää pois puutarhasta, sillä se syö lähes kaiken, mistä se voi saada ravintoa. Lehtokotilo ei kuitenkaan syö kaikkia kasveja, ja vaikka se onkin yleinen syy monien kasvien tuhoamiseen, on olemassa muutamia kasveja, joita lehtokotilo ei syö.

  Lehtokotilo välttelee yrttejä

  Yrtit ovat yksi kasviryhmä, joita lehtokotilo välttelee. Yrtit ovat yleensä hajusteiltaan voimakkaita, ja lehtokotilo on herkkä hajuille. Lehtokotilo ei myöskään pidä kasveista, jotka sisältävät aromaattisia öljyjä. Tämä tarkoittaa sitä, että rosmariini, timjami, minttu ja monet muut yrtit ovat turvassa lehtokotiloilta.

  Lehtokotilo ei syö monivuotisia kasveja

  Lehtokotilo on erityisen innokas syömään vuotuisia kasveja, kuten petunioita, krassia ja sarjakukkia. Monivuotiset kasvit ovat kuitenkin harvemmin lehtokotilojen ruokalistalla. Monivuotisten kasvien lehdet ovat yleensä kovempia ja karheampia, mikä tekee niiden syömisestä haastavampaa lehtokotiloille. Lehtokotilo välttää myös kasveja, joilla on paksu mehevät lehdet, kuten dahliat ja liljat.

  Lehtokotilo ei syö laakakonvaljaa

  Laakakonvalja on yksi kasvi, joka on erityisen suojassa lehtokotiloilta. Tämä on harvinainen tapaus, sillä lehtokotilo yleensä syö lähes kaikkia kasveja. Laakakonvaljan lehdet ovat kovia ja karheita, ja tämä tekee niiden syömisestä lehtokotiloille haastavaa.

  Lehtokotilo välttää haisukrassia

  Haisukrassi on toinen kasvi, joka on yleensä turvassa lehtokotiloilta. Kasvin lehdet ja kukat sisältävät öljyjä, jotka tekevät niistä lehtokotiloille epämiellyttäviä. Jos siis haluat suojella puutarhaasi lehtokotiloilta, kannattaa hankkia haisukrassi.

  Lehtokotilo ei syö syysleimua

  Syysleimu on toinen kasvi, joka on lehtokotiloille myrkyllinen. Kasvi sisältää kemikaaleja, jotka ovat myrkyllisiä lehtokotiloille, mikä tekee sen syömisestä turhauttavaa lehtokotiloille. Syysleimu on varsin kaunis ja monivuotinen kasvi, joka sopii hyvin monenlaisiin puutarhoihin.

  Lehtokotilo välttelee puita ja pensaita

  Lehtokotilo välttää yleensä myös puita ja pensaita. Tämä johtuu siitä, että niiden lehdet ovat yleensä karheampia ja kovempia kuin kukkien lehdet. Jos siis haluat suojella puutarhaasi lehtokotiloilta, kannattaa hankkia puita ja pensaita.

  Yhteenveto

  Lehtokotilo on laji, joka on tunnettu siitä, että se syö lähes kaikkia kasveja. On kuitenkin olemassa muutamia kasveja, joita lehtokotilo välttelee. Näitä ovat yrtit, monivuotiset kasvit, laakakonvaljas, haisukrassi, syysleimu ja puiden ja pensaiden lehdet. Jos siis haluat suojella puutarhaasi lehtokotiloilta, voit istuttaa näitä kasveja. On kuitenkin hyvä muistaa, että mikään kasvi ei ole täysin turvassa lehtokotiloilta, ja että lehtokotilo voi syödä mitä tahansa, jos se on todella nälkäinen.
  **

 • Sinun täytyy olla kirjautuneena sisään vastataksesi tähän aiheeseen.