Mitä Lapsesi Tekisi Haku

 • Tämä aihe on tyhjä.
 • Julkaisija
  Artikkelit
 • 21 kesäkuun, 2023 klo 8:56 pm #2113

  +
  Mitä Lapsesi Tekisi Haku?

  Haluatko tietää, mitä lapsesi voisi tehdä haku -päivänä? Tässä artikkelissa käsittelemme kaikkea, mitä tarvitset tietää tästä tärkeästä päivästä. Haku -päivä on yksi tärkeimmistä päivistä, kun lapsesi aloittaa koulutaipaleensa. Monille tämä päivä on jännittävä, mutta samalla herättää myös huolta ja kysymyksiä – mitä lapsesi tulee tekemään silloin?

  Ensimmäiseksi on tärkeää ymmärtää, mikä haku -päivä tarkoittaa. Se on päivä, jona koulut jakavat opiskelupaikat uusille oppilaille. Aloittelevat oppilaat voivat täyttää koulutukseen liittyvän hakulomakkeen, jossa he valitsevat kolme koulua, joissa haluavat opiskella. Tämä hakulomake palautetaan koululle, joka voi sitten päättää, kuka saa mahdollisuuden opiskella koulussaan. Seuraavaksi puhumme siitä, mitä lapsesi voi tehdä haku -päivänä.

  Valmistele lapsesi haku -päivään

  Koulujen jakamat tiedot ovat hyvin tärkeitä haku -päivänä. Lapset, jotka ovat hakeneet kouluun, ovat jo valmistelleet hakulomakkeen koulutuksineen ja lisänneet sen hakemukseen. Jos lapsesi on hakemassa useaan kouluun, varmista, että hän on merkinnyt hakulomakkeeseen oikeat koulut. Lapset voivat myös käydä koulun hakuprosessia läpi vanhempiensa kanssa, mikä lisää heidän ymmärrystään siitä, mitä haku -päivä tarkoittaa.

  Valitse oikea koulu

  Kun lapsesi on hakemassa useaan kouluun, on tärkeää valita sopiva koulu. Kouluja voi valita useasta eri syystä, kuten etäisyyden, opetussuunnitelman, hintaluokan tai lukujärjestyksen mukaan. On hyvä tutustua kouluun ja sen opetussuunnitelmaan, koulun välittämään viestiin ja siellä opiskeleviin lapsiin. Tämä auttaa lapsesi löytämään sopivan koulun ja sitoutumaan siihen tärkeän päätöksen jälkeen.

  Osallistu koulun avoimeen päivään

  Koulun avoin päivä on hyvä tilaisuus, jossa lapset voivat käydä koulussa, tutustua opettajiin ja oppilaisiin, nähdä koulutiloja ja tutustua opetussuunnitelmaan. Avointa päivää on hyvä hyödyntää, koska siellä oppilas ja vanhempi voivat saada jo ennalta paljon tärkeää tietoa koulusta ja sen toiminnasta.

  Varautuminen haku -päivään

  Lapset ovat erittäin herkkiä stressille ja ahdistukselle haku -päivänä. On kuitenkin hyvä valmistaa lapsesi haku -päivään jo etukäteen, jotta heillä on oikea asenne ja tietävät, mitä odottaa. On tärkeää selittää, että vaikka lapsesi ei löytäisikään tavoiteltua opiskelupaikkaa, siitä ei tarvitse olla huolissaan, sillä haku -päivällä on aina myös muita vaihtoehtoja.

  Tärkein neuvo haku -päivänä on säilyttää rauhallisuus ja pysyä positiivisena. Vaikka lapsi ei saisi toivomaansa koulupaikkaa, on olemassa muita mahdollisuuksia.

  Lopuksi

  Haku -päivä on tärkeä päivä, joka voi herättää erilaisia tunteita lapsessa – jännitystä, ahdistusta, stressiä, mutta myös iloa ja onnistumisen tunnetta. On tärkeää valmistella lapsesi haku -päivään huolella ja varmistaa, että hän on valmis hienosti suoriutumaan sitä odottavista haasteista. Luota siihen, että lapsesi löytää sopivan koulun ja menestyy tulevaisuudessa siellä.
  **

 • Sinun täytyy olla kirjautuneena sisään vastataksesi tähän aiheeseen.